25n
Orgull
Orgull

Mollà insta el Ministeri a formalitzar l'acord per a assumir el 50% de la despesa derivada de la lluita contra el 'cotonet'

Mollà insta el Ministeri a formalitzar l'acord per a assumir el 50% de la despesa derivada de la lluita contra el 'cotonet'
31/08/2021 -

La consellera d’Agricultura Mireia Mollà ha instat hui el Ministeri d’Agricultura a formalitzar la proposta per a assumir la meitat del cost derivat de la lluita contra la plaga del ‘cotonet’.

La conselleria d’Agricultura, que ha iniciat hui l‘alliberament dels 2 milions d’exemplars adquirits del depredador Cryptolaemus montrouzier, ja ha destinat aquest any 5,5 milions de fons propis a frenar l’expansió de la plaga.

Mollà ha reconegut que els serveis tècnics del seu departament estan avaluant la possibilitat d’habilitar indemnitzacions per a les persones agricultores més afectades pel cotonet, una línia d’ajudes supeditada en tot cas al finançament ministerial del 50% de la despesa.

“La prioritat és la contenció i per això les inversions més importants es destinen a depredadors, feromones, neteja, sanitat vegetalmecanismes eficaços per a frenar la plaga”, ha indicat la consellera.

Sobre aquest tema, ha incidit en la necessària desinfecció i neteja per a evitar qualsevol mitjà de transmissió com les recollides en la resolució del passat 12 d’agost que declara d’utilitat pública la lluita contra el ‘cotonet’ i contempla una bateria de mesures fitosanitàries per a evitar la seua propagació.

Finalment, Mollà ha destacat l'”estatus de qualitat dels cítrics valencians que no poden suportar que li aturen cap enviament”, en referència a l’obligació d’eliminar tota la collita que haja sigut tractada amb metil-clorpirifós.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =