25n
25N
25N

Mollà diu que el Ministeri, "d'ofici", ha de fer una nova declaració d'impacte ambiental del Port

Mollà diu que el Ministeri, "d'ofici", ha de fer una nova declaració d'impacte ambiental del Port
30/07/2019 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, que la seua “responsabilitat” és remetre un escrit a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, per a sol·licitar una nova declaració d’impacte ambiental d’accés nord del port de València, ja que considera que li correspon “d’ofici” a aqueix departament fer-la.

Mollà, que ha assistit a la constitució del Consorci del Consell de l’Horta de València, juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha defensat que “cap projecte que siga garantista amb el medi ambient hauria de tindre por a passar per una nova declaració ambiental”.

La consellera, que ha insistit que correspon al Ministeri “prendre la iniciativa”, ha indicat que des que es va realitzar la declaració actual “han canviat molt les circumstàncies i la ciutat ha evolucionat. No es pot pensar que allò que en 2007 estava programat, dotze anys després no haja de passar per una revisió”, ha asseverat.

Segons Mollà, “cap projecte que siga garantista amb el medi ambient, la salut o el transport hauria de tindre por a passar per una nova declaració ambiental”, una iniciativa que la titular d’Agricultura veu “molt raonable per a totes les parts”.

Mollà ha defensat que “la seua responsabilitat” és remetre un escrit a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i sol·licitar una reunió i ha insistit que “correspon al Ministeri prendre la iniciativa de desenvolupar una nova declaració d’impacte ambiental del port de València”, alguna cosa que li sembla “adequat”.

“El Ministeri pot revisar i realitzar una declaració d’impacte ambiental atés el moment actual i a l’explotació que es vol fer”, ha afegit.

“PROBLEMES MEDIAMBIENTALS”

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reconegut que l’accés nord “suposarà un augment econòmic i de la producció del port de València, però alhora comporta problemes mediambientals”.

Ribó ha insistit en la realització d’una nova declaració ambiental –encara que ja hi haja una de Ports de l’Estat– per a saber “com es mouran tots els vehicles”.

En aquest sentit, el primer edil ha apostat per realitzar “un estudi seriós del qual l’ampliació del port suposarà a la ciutat”. “No és una confrontació. Asseguem-nos i parlem”, ha asseverat.

L’alcalde de València ha reafirmat l’aposta del consistori pel transport ferroviari “perquè és el que necessita la ciutat, encara que és alguna cosa que s’ha de vincular al corredor mediterrani, que és imprescindible desenvolupar”. “El tren és el transport del futur i s’està imposant a Europa”, ha afegit.

Ribó ha explicat que la seua intenció és utilitzar el túnel de Serradora “com a eixida a una estació intermodal –per exemple, a Sagunt– perquè es puguen fer les connexions que facen falta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell