25n
Orgull
Orgull

Mollà confia a aconseguir un cabal ecològic màxim que es quede en 7 m³/s per a tot el període

Mollà confia a aconseguir un cabal ecològic màxim que es quede en 7 m³/s per a tot el període
23/06/2021 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, confia en l’actitud de diàleg i la via de la negociació per a aconseguir un cabal ecològic màxim de 7 m³/s per a tot el període de planificació hidrològica del Tajo.

Mollà s’ha reunit aquest matí a Elx amb el president de Regs de Llevant, Javier Berenguer, i han acordat treballar conjuntament durant aquests 6 mesos de consulta pública del Pla Hidrològic del Tajo, per a aconseguir que el Ministeri per a la Transició Ecològica reconsidere la seua postura i mantinga en 7 el cabal màxim establit per a tot el tram 2022-2027.

“Hem aconseguit que les coses es moguen i aqueixa és la viva demostració que en aquests 6 mesos aconseguirem que les coses es continuen movent fins a la proposta que hem fet des del principi, que crec que és raonable, acaba amb tots els fronts oberts i resol un problema global”, ha assenyalat la consellera en referència a l’actitud dialogant i a la capacitat d’aconseguir consensos de la Generalitat Valenciana.

La màxima responsable de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica ha titllat de “contrasentit” l’increment del cabal ecològic una vegada finalitzades les infraestructures de depuració. “Si ara es pot assumir en 7 -el cabal ecològic- i es faran obres importants per a alleujar la càrrega bruta que arriba al riu vol dir que al final d’aqueixes inversions millorarà la seua situació i per això no té sentit plantejar en aqueix horitzó una xifra major de cabal ecològic”.

La consellera i el president de Regs de Llevant s’han pronunciat també sobre uns altres dels problemes que carreguen sobre les persones agricultores com és el cost de l’aigua dessalada i el “tasazo” que va imposar l’anterior Executiu del PP i que encara pes sobre els regants.

“El recurs aigua, vinga d’on vinga, és un recurs quan es pot pagar i per tant també forma part de la negociació i de les converses resoldre qüestions que són injustes i que fan que el recurs siga inassumible. El “tasazo” ha d’eliminar-se i barallarem per això”, ha declarat Mollà mentre que Javier Berenguer ha xifrat en 2,5 milions d’euros el seu cost anual per a un sector estratègic per al conjunt d’Europa.

En aquest sentit, Berenguer ha valorat molt positivament la reunió i el suport del Govern valencià per a explorar fórmules d’ajuda i tots dos han assegurat que defensaran les reivindicacions compartides amb informes tècnics que acrediten la seua proposta.

Regs de Llevant ha anunciat la seua intenció d’explicar les seues demandes en una reunió conjunta amb la consellera i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =