25n
25N
25N

Mireia Mollà avança la implicació de la Conselleria de Transició Ecològica en la taula tècnica 'perquè la renaturalización del llit del Túria siga una realitat'

La consellera es reuneix amb l’alcalde de València per a coordinar actuacions conjuntes de millora a l’entorn dels parcs naturals de l’Albufera i del Túria

Mireia Mollà avança la implicació de la Conselleria de Transició Ecològica en la taula tècnica 'perquè la renaturalización del llit del Túria siga una realitat'
23/11/2020 -

El projecte de renaturalització del tram final del llit del Túria plantejat per l’Ajuntament de València comptarà amb la implicació de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica perquè siga “una realitat”.

Mireia Mollà ha expressat el seu suport a la iniciativa durant una reunió que ha mantingut en la seu de la Conselleria amb l’alcalde i el vicealcalde de València, Joan Ribó i Sergi Campillo, respectivament.

“Serem actors principals, fent els esforços de coordinació amb totes les administracions, perquè ací la Confederació [Hidrogràfica del Xúquer] jugarà un paper molt important, però participarem en aqueixa taula tècnica i serem garantistes que hi haja cabal suficient”, ha explicat la consellera.

La renaturalització del tram final del riu Túria de l’Ajuntament de València coincideix amb la postura de la Conselleria en matèria de “connectivitat fluvial”, un plantejament que té com a objectiu “la connexió de les aigües del riu amb la mar, restituint la connectivitat ecològica necessària per a la bona condició del Túria”.

La reunió ha servit per a presentar aquest projecte important per a la ciutat de València i per a fer seguiment de l’evolució i estat de l’Albufera de cara, a més, al nou Pla Hidrològic del Xúquer, que “ha de reservar una aportació de 70 hm³ a l’any”, ha reclamat Mollà.

Una reivindicació compartida pel vicealcalde Sergi Campillo, que ha expressat la inquietud de totes dues administracions davant la necessitat d’establir un règim de cabal ecològic per al llac.

En aquesta línia, la consellera va presentar el passat 3 de novembre les al·legacions a l’Esquema de Temes Importants del Xúquer, l’avantsala del nou Pla Hidrològic, que ja incloïa la demanda d’aquesta aportació “repartida temporalment i no condicionada a altres actuacions”.

Les propostes sobre el llac comprenen una bateria d’actuacions per a millorar la quantitat i la qualitat de l’aigua que arriba al llac, que parteixen “indiscutiblement” de l’aportació no condicionada de 70 hm³ del Xúquer.

Cimera de l’Alimentació Sostenible

L’alcalde de València ha anunciat en el transcurs de la trobada que la ciutat ha rebut l’encàrrec de la FAO de preparar el cim d’Alimentació Sostenible, que tindrà lloc a Nova York en 2021, en l’àmbit estatal i europeu.
La consellera ha celebrat que València siga ciutat “referent” en matèria d’alimentació sostenible i de qualitat, i ha mostrat el seu suport a l’Ajuntament perquè puga continuar contribuint a aquestes qüestions que ara “formen part de l’agenda social i política, a nivell mundial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + dotze =