25n
25N
25N

Mollà anuncia un projecte de restauració dels brins en l'Albufera dotat amb prop de 600.000 euros

Mollà anuncia un projecte de restauració dels brins en l'Albufera dotat amb prop de 600.000 euros
02/02/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha avançat aquest diumenge que l’administració impulsarà un projecte de restauració de brins en l’Albufera amb una inversió de prop de 600.000 euros.

Mollà ha participat al costat del vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, en l’acte organitzat per la Generalitat al Parc Natural de l’Albufera amb motiu del Dia Mundial dels Aiguamolls.

Durant l’acte, la consellera ha explicat que es durà a terme un projecte per a restaurar els brins, hàbitats “prioritaris pel seu alt valor ecològic i de protecció de la biodiversitat”, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

A més, ha anunciat l’inici de la revisió del Pla Rector de Gestió i Usos del Parc Natural. Una tramitació per a la qual ha demanat la “participació i la implicació de tots els sectors implicats”. Per a Mollà, és una estructura normativa “anhelada, desitjada i necessària que permetrà avançar de manera valenta pel present i futur de l’Albufera”.

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, s’ha congratulat per l’anunci de revisió del Pla Rector d’Usos i Gestió del Parc Natural i ha posat a la disposició de la Generalitat “tots els recursos necessaris” per al desenvolupament d’aquest procés que ara s’inicia.

Segons Campillo, “estem en un moment històric per a l’Albufera perquè estem a les portes d’un nou cicle de planificació hidrològica i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha inclòs el llac entre les prioritats”.

En aquesta línia, ha demanat el “compromís” del Govern d’Espanya per a “aprofitar aquesta oportunitat per a resoldre un greuge històric de dotació hídrica” i “garantir la conservació d’aquest patrimoni natural de referència mundial”.

VALÈNCIA ES POSTULA A ‘CIUTAT RAMSAR’

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha anunciat la presentació de la candidatura de la ciutat a ‘Ciutat Ramsar’ pel seu “treball de protecció i defensa de l’Albufera” per a “fer un pas més enllà” i que València “siga reconeguda com a ciutat amiga dels aiguamolls”.

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha destacat que es tracta d’un “reconeixement” a les ciutats que promouen la conservació de les zones humides. En el cas de València, ha recalcat, és “molt important” per la “forta implicació de la ciutat en la preservació i cura de l’Albufera, tenint en compte que és propietària del llac i de gran part d’aquest Parc Natural”.

L’Albufera forma part del catàleg de llocs ‘Ramsar’, la Convenció sobre els Aiguamolls d’Importància Internacional. Es tracta d’un acord subscrit actualment per 168 països i que promou la conservació i l’ús racional i sostenible de les zones humides.

“Ara volem fer un pas més enllà i que València siga reconeguda com a ciutat amiga dels aiguamolls i distingir tots els esforços que estem fent per a defensar i protegir aquest tresor mediambiental que és l’Albufera”, ha dit el vicealcalde.

Campillo ha explicat que els aiguamolls tenen una “gran importància en la conservació biològica a nivell mundial, a més del seu valor econòmic, cultural, científic i recreatiu”. “A més, en el cas de l’Albufera, també està reconeguda com a Parc Natural des del 1986”, ha afegit.

La consellera ha mostrat el “suport” de la Generalitat a la candidatura de València com a ciutat ‘Ramsar’ i ha valorat que aquest Conveni internacional és “l’únic que interpel·la directament en els aiguamolls per la seua importància i riquesa mediambiental”.

Segons Mollà, “estem vivint uns moments d’emergència on hem de prendre decisions valentes per això hem de tindre un consens i treballar de manera coordinada per a fer-nos escoltar en la necessitat de preservació de l’Albufera, un espai de referència mundial en biodiversitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + dinou =