25n
25N
25N

Mollà advoca per una nova DIA per a ampliar el port i creu que alertaria de danys en platges i l'Albufera

Mollà advoca per una nova DIA per a ampliar el port i creu que alertaria de danys en platges i l'Albufera
23/01/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha insistit aquest dijous en la necessitat de comptar amb una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) per a abordar l’ampliació nord del port de València i ha considerat que aquest document alertaria de danys a les platges del sud de la ciutat i en l’Albufera i el seu entorn.

Mollà s’ha pronunciat d’aquesta manera després de l’acte en el qual s’ha commemorat la declaració per part de Nacions Unides del regadiu històric de l’horta valenciana com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), preguntada per l’ampliació nord del port de València i per si els danys ocasionats pels últims temporals en el litoral de la ciutat reafirmen els seus arguments per a demanar una nova DIA respecte a aqueixa actuació.

“Crec que és evident. La DIA de 2007 relaciona que les successives ampliacions del port de València, fins a aqueix moment fins i tot, fins a l’avaluació d’eixa DIA, han repercutit sobre les platges del sud. Ho diu –de manera– taxativa. És una evidència”, ha exposat la responsable autonòmica.

Igualment, ha assenyalat que “és també una evidència” que l’administració central “ha hagut de regenerar aqueixes platges” i ha destacat que “justifica” les dotacions econòmiques fetes per a això “precisament per les ampliacions successives del port de València”. “Ha dit que han sigut causa i efecte”, ha subratllat referent a això.

Així, Mireia Mollà ha afirmat que “podem dedicar-nos a veure com desapareixen les platges i després el ministeri intenta emplenar-les gastant ingents quantitats de diners o deixar de fer-li mal al litoral i entendre que l’ampliació que s’està projectant danya les platges del sud i algun entorn tan important com l’Albufera”.

La consellera ha considerat després d’això que “si de debò s’avaluara aquest projecte amb una nova DIA”, aquest document “seria no solament taxatiu sobre aqueixa afirmació sinó que impediria aquest desenvolupament” del port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 3 =