caixa popular

La Mola de Paterna, un Paratge Natural Municipal per a l'Àrea Metropolitana de València

La Mola de Paterna, un Paratge Natural Municipal per a l'Àrea Metropolitana de València
24/08/2017 -

El 49 % dels més de 620 quilòmetres quadrats d’extensió que ocupen els 45 municipis que formen part de l’àrea metropolitana de València està destinat a edificació, el 19,8 % de la superfície total es destina a vials, aparcaments o zones per als vianants, el 12,6 % del terreny és sòl no edificat, el 3,9 % pertany a altres construccions, el 2,2 % són espais oberts i el 0,1 % està ocupat per zones d’extracció o abocament.

L’àrea metropolitana de València amb el 49 % d’edificació, supera l’edificació a la de Barcelona (45,5%) i la de Madrid (30,6 %). La superfície destinada a zones verdes a Madrid (21,2 %), a Barcelona (19,7 %) i en l’àrea metropolitana de València (2,2 %).

En l’àrea metropolitana de València es pot destacar com els problemes mediambientals més greus els següents: La contaminació de l’aire, el seu origen és, principalment, el tràfic rodat. La pol·lució causa 7 vegades més morts que els accidents de trànsit. Els neumòlegs informen que una xicoteta reducció dels nivells de partícules en suspensió evitaria milers de morts a l’any. La contaminació acústica, causada pel soroll excessiu de vehicles de motor, fàbriques, obres urbanes, carrers transitats, centres comercials i locals d’oci. Açò pot conduir a la neurosi en la població i una pèrdua auditiva progressiva. Contaminació visual, causada pel gran nombre de cartells de publicitat que oculten paisatges naturals i sobrecarreguen d’informació als seus ciutadans. Augment de la temperatura, illa de calor amb temperatures més altes que en les zones rurals confrontants, se sumen als edificis més alts que dificulten la penetració dels vents, provocant concentració de contaminants en l’atmosfera, disminució de la radiació solar que arriba a la superfície. Els residus contaminants tendeixen a concentrar-se pròxims a la superfície, intensificant els efectes de la pol·lució.

Des de Podemos Paterna i GM Paterna Sí Puede aposten pel Futur Paratge Natural de la Mola, necessari per a millorar de zones verdes en l’àrea metropolitana i, millorar la qualitat de l’aire augmentant la fotosíntesi que contribueixen a la renovació de l’oxigen en l’aire.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats