25n
25N
25N

La plaça de la Reina deixarà de ser una estació d'autobusos a partir de març

Amb la remodelació de la plaça de la Reina, la mobilitat canviarà per complet, garantint l’accés a vehicles autoritzats i al transport públic

La plaça de la Reina deixarà de ser una estació d'autobusos a partir de març
03/02/2020 -

Continua avançant un dels projectes que, sens dubte, marcaran un abans i un després en la mobilitat pel centre de la ciutat. La remodelació de la plaça de la Reina segueix el seu curs, i des de l’Ajuntament de València ja s’han aprovat els plecs de licitació. Ara, els serveis tècnics hauran d’estudiar les 36 ofertes presentades perquè, en 2021, la peatonalització de la plaça de la Reina, que recuperarà més de 10.000 metres quadrats per a la ciutadania, siga una realitat.

Quan aquest projecte estiga finalitzat, la mobilitat en aquesta plaça de la ciutat canviarà per complet. I és que encara que el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, sempre ha deixat clar que es garantirà “l’accessibilitat als garatges privats, la recollida de residus i els serveis de càrrega i descàrrega”, mitjançant una il·luminació de baix consum que marcarà en terra el recorregut permés per a aquests vehicles, la veritat és que la plaça de la Reina deixarà de ser una rotonda per a donar pas a un ampli espai per als vianants.

En aquest sentit, l’estacionament dels taxis desapareixerà de la seua ubicació actual, i s’habilitaran parades als voltants de la plaça per a poder disposar d’aquest servei. Així mateix, les parades d’autobusos desapareixeran per complet del centre de la plaça de la Reina. Encara es desconeix com es redistribuiran les parades de l’EMT, el que sí que s’ha avançat és la creació d’una nova línia llançadora que connectarà el bescanviador de la plaça Tetuan amb el qual s’està construint al carrer Xàtiva.

A partir del mes març, les línies de l’EMT ja no efectuaran la seua parada en el punt habitual de la plaça de la Reina. Més endavant, Grezzi ha explicat que “s’informarà dels canvis amb més detall”. No obstant això, després de la peatonalització  de la plaça de l’Ajuntament, que començarà a partir del 20 de març, el transport públic canviarà per complet.

La nova línia llançadora – la C1 –serà l’única línia d’autobús que passarà tant per la plaça de la Reina, com per la plaça de l’Ajuntament. D’aquesta manera, la seua funció serà connectar el bescanviador de Porta de la Mar – Tetuan amb el de Xàtiva amb una freqüència d’entre quatre i cinc minuts, garantint, així, un servei de transport públic de qualitat.

APARCAMENT SUBTERRANI A LA PLAÇA DE LA REINA

El pàrquing subterrani, tal com hui dia el coneixem, es modificarà de manera radical. Els accessos desapareixeran del centre de la plaça de la Reina, i se situarà al costat de l’inici del carrer de la Mar, amb l’objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D’aquesta manera, l’accés d’entrada es traslladara al carrer de la Pau, mentre que l’eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai. A més, es protegiran els ascensors i les escales d’accés amb una espècie d’urna de cristall perquè sempre estiguen en les millors condicions.

Els arquitectes del projecte van anunciar, després de fer un estudi de mobilitat, que, cada dia, al voltant de 200 vehicles accedeixen al pàrquing subterrani. Així, i per a evitar que es creuen cues al carrer de la Pau, l’interior de l’aparcament estarà distribuït amb tres portes d’accés perquè el desplaçament dels vehicles siga molt més ràpid.

La nova plaça de la Reina de València es convertirà en un espai obert i transversal, on el vianant serà el protagonista, però on, a més, es garantirà l’accés a vehicles autoritzats i el correcte funcionament del transport públic – tant EMT com taxi -.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

caixaontinyent
paterna