caixa popular

La modificació de la Llei de Mobilitat inclourà una plaça per a bicis per vivenda en sòl urbà i dos en urbanitzable

La modificació de la Llei de Mobilitat inclourà una plaça per a bicis per vivenda en sòl urbà i dos en urbanitzable
17/09/2018 -

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que pròximament se’n va a plantejar una modificació de la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana perquè els nous edificis de vivendes que es construïsquen en sòl urbà tinguen, en planta baixa, un espai per a estacionar una bici per vivenda, i els de sòl urbanitzable, dos places per vivenda.

Salvador s’ha pronunciat en aquests termes durant la Jornada Valenciana de Mobilitat Sostenible, en la qual ha entregat els premis de la Setmana de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana, en els quals es reconeix els projecte d’ajuntaments i universitats amb criteris innovadors vinculats a la mobilitat sostenible i que milloren la qualitat de vida dels ciutadans, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per a Salvador, es tracta de facilitar un transport alternatiu al cotxe i ha ressaltat les moltes iniciatives que s’estan realitzant per a la consecució d’aquest objectiu. Així, ha ressenyat que en el Pla Bàsic de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València, que està en fase d’informació pública, “es passa d’una xarxa ciclopeatonal per a bicicletes i vianants de 342 quilòmetres a una altra de 571 quilòmetres”. També ha esmentat els 52 quilòmetres de l’Anell Verd Metropolità, que s’estan construint en aquests moments.

Així mateix, Salvador ha fet referència al treball per a reconvertir l’autobús interurbà en un transport públic “eficient” i que cobrisca les necessitats dels usuaris. Per a la titular de Transport de la Generalitat, “el nou mapa concessional naix amb vocació de servici públic, amb el propòsit de dignificar el transport públic interurbà en totes les seues dimensions: des de la seguretat i l’accessibilitat, passant per la comoditat, la puntualitat, les freqüències, fins a la rapidesa i l’economia”.

Ha explicat que el mapa concessional de la xarxa de transport interurbà de viatgers per carretera datava dels anys 50 del segle passat i el 90% de les concessions a l’inici de la legislatura, “estaven caducades, per la qual cosa immediatament es va engegar la seua revisió i ara s’està en fase de recepció i anàlisi de les al·legacions als projectes que hem redactat”.

IMPLICAR A LA JOVENTUT EN LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Igualment, la consellera ha subratllat la necessitat d’implicar a la joventut en la mobilitat sostenible i, per açò, ha posat en valor la iniciativa educativa ‘Hui descansa el cotxe’, perquè, a través dels centres docents, “el debat de com ens movem es trasllade també en les llars”. “Comencem amb una vintena de centres educatius en 2016, superem els trenta l’any passat i enguany han confirmat la seua participació més de 80”, ha destacat.

A més, amb motiu del Dia sense Cotxe, dissabte que ve, 22 de setembre, s’oferirà transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló, ha recordat Salvador.

PREMIS SETMANA DE LA MOBILITAT

Quant als premis amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Ajuntament d’Elda ha guanyat el primer premi en la categoria de grans ciutats amb la iniciativa ‘Andeando: El camí escolar d’Elda’. En aquesta categoria, el segon premi ha sigut per a la Diputació de València per ‘I Jornades comarcals canvi climàtic i energia sostenible: mobilitat elèctrica, autoconsum, transició i pobresa energètica’, i el tercer per a l’Ajuntament de València per la reordenació de la Ciutat Vella.

Pel que fa a ciutats mitjanes, el primer premi ha sigut per a l’Ajuntament de Dénia per ‘Caminis, xarxa de camins escolars a Dénia’, que ho ha compartit ex aequo amb l’Ajuntament de Riba-roja per la iniciativa ‘Riba-Roja fomenta l’ús del transport públic’. El segon i tercer premi han sigut, respectivament, per als ajuntaments de Xàtiva per ‘Organització participativa de la setmana de la mobilitat a Xàtiva’ i d’Alboraia per ‘Implantació sistema de bicicleta pública Xufa Bike’.

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha guanyat el primer premi en la categoria de municipis xicotets per ‘Camí segur a l’escola’; el segon ha sigut per a l’Ajuntament de l’Eliana per ‘Estudi per a implantació de servei de transport a demanda’, i el tercer ha quedat desert.

En apartat d’institucions, organitzacions i empreses, la Universitat Miguel Hernández d’Elx ha sigut reconeguda amb el primer premi per ‘Foment de l’ús de la bicicleta en la Universitat Miguel Hernández’, el segon premi ha sigut per al municipi de Quart de Poblet per ‘MapatearQuart’, i el tercer, ex aequo, per al CEIP Crist de la Pau per ‘Biciescuela CEIP Crist de la Pau’ i per a l’Associació de Veïns Els Tolls per ‘Definició d’un espai inclusiu en vores periurbanes’.

Els premis per a alumnes d’universitats han sigut el primer per a Ignacio Martínez Serrano de la Universitat Politècnica de València per ‘Estudi de solucions per a la remodelació integral del carril bici en la CV-400, tram València-Rambla del Pollastre, per a la seua conversió a una via ciclopeatonal’, el segon per a Sergio Toboso Moreno també de la UPV per ‘Mobilitat Infantil en la ciutat’, i el tercer per a Alvaro Mari Cuñat de la Universitat Cardenal Herrera-CEU per ‘Estudi adequació CV500 en el Parc Natural de l’Albufera’.

El premi per a persones, entitats i associacions ha reconegut a Stop Accidents pel ‘Dia Mundial en record de les víctimes de la violència viària’, i el premi a la trajectòria, al col·lectiu Terra Cítica.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + dinou =

Valencia orgullosa