25n
Orgull
Orgull

Lambán i Puig acorden amb Foment modernitzar el corredor Cantàbric-Mediterrani

Una delegació de cada regió acudirà a Brussel·les per a aportar dades i xifres que avalen el seu finançament

Lambán i Puig acorden amb Foment modernitzar el corredor Cantàbric-Mediterrani
05/09/2018 -

El president d’Aragó, Javier Lambán, i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, han destacat al final de la seua trobada amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, la seua confiança en el nou Govern perquè finalitze la modernització del tram ferroviari entre Saragossa, Terol i Sagunt, de tal manera que es puguen millorar les comunicacions entre els territoris i es frene la despoblació.

Dos mesos després d’unir forces per a exigir al Ministeri de Foment la modernització de les infraestructures entre les regions, Lambán i Puig han aconseguit fer un pas més i han anunciat que una delegació de cada regió acudirà a Brussel·les per a presentar les xifres econòmiques que avalen la necessitat de dur-ho a terme i de, per tant, incloure-ho en els plans d’inversió de la Unió Europea per al període 2021-2027.

“Estem absolutament complaguts, és una reunió positiva”, ha manifestat Puig, qui creu que amb el socialista Ábalos ha canviat “l’atmosfera respecte a l’anterior Govern” i que, en aquest moment, “hi ha una lleialtat d’anada i tornada”. En concret, el president valencià ha assenyalat que, amb aquest acord, l’Executiu “està defenent que el corredor siga una realitat en el seu conjunt”, alguna cosa que des de la Comunitat Valenciana consideren “fonamental”.

Així mateix, ha indicat que estan “convençuts” que les esmenes que va presentar aquest dimarts el grup socialista en el Parlament Europeu per a la presa en consideració en els pressupostos de la Unió Europea del corredor del Cantàbric-Mediterrani, responen una posició “lògica i coherent”.

En aquest context, Puig ha assenyalat que la modernització del corredor és fonamental per a Espanya, perquè no es pot estar utilitzant un sistema que és “absolutament tercermundista, com a poc”. “Aquesta infraestructura és fonamental per a garantir la mobilitat i la possibilitat de creació d’ocupació”, ha afegit el president valencià, encara que no ha detallat de quants diners haurien de ser eixes partides europees.

ACABAR AMB LA DESPOBLACIÓ

Per la seua banda, Lambán ha assenyalat que la millora d’aquest corredor ferroviari aconseguirà frenar la despoblació a Aragó. “A València, hi ha algunes zones despoblades i, a Aragó, hi ha algunes zones poblades”, ha ironitzat el president aragonés, qui ha assegurat que aquesta no ha sigut l’única mesura que ha adoptat el Govern regional per a disminuir aquesta tendència, sinó que ja estan “conscienciats”.

En aquest context, el president d’Aragó ha reconegut la preocupació mostrada pel ministre i ha assegurat que, tant ell com Puig, estan “convençuts” que la modernització d’aquest corredor “se’n va a convertir en una realitat” tangible en els pròxims anys. En concret, perquè aquesta via ferroviària no només beneficia Aragó i València, sinó perquè “vertebra i estructura Espanya”. Per açò, ha demanat que deixe de ser un “ferrocarril del segle XIX”, per a ser un del “segle XXI”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + divuit =