caixa popular

Modernització de les instal·lacions del nucli zoològic de Benimàmet

Modernització de les instal·lacions del nucli zoològic de Benimàmet
28/11/2017 -

Durant tot aquest mes l’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Benestar Animal, ha desenvolupat una desena d’actuacions de millora en el nucli zoològic de Benimàmet per adequar-lo a les necessitats dels animals que acull. Una de les intervencions ha permés dissenyar un nou espai per a felins que atén a les últimes tendències en benestar animal.

El disseny de l’espai per als gats els proporciona una zona exclusiva ben ventilada, a l’aire lliure amb vista a l’exterior. Permet cobrir les seues necessitats d’estímul visual i els permet triar entre zones de sol i d’ombra. Els vora 150 gats que formen la població en aquest centre de Benimàmet podran així desenvolupar les seues conductes i establir les jerarquies i els rols habituals en una comunitat d’eixes característiques.

L’accés a aquest espai consta de doble porta per evitar fugues quan entra o ix personal del centre. A més, compta amb pediluvis per desinfectar el calçat si fóra necessari. D’una altra banda, la connexió amb una habitació completament coberta i aïllada acústicament facilitarà la disminució al màxim de la contaminació per sons exteriors que poden generar estrés als animals.

Al nou espai s’han creat tres dimensions amb multitud d’elements d’enriquiment ambiental, com ara refugis, zones d’escalada i joc en altura. “Amb totes aquestes novetats estem dotant als gats que acollim al nucli zoològic de Benimàmet d’unes condicions molt millors per poder expressar el seu comportament natural i minimitzar l’estrés i les alteracions clinicosanitàries, el que pot redundar en una major xifra d’adopcions amb èxit”, ha explicat la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello.

D’una altra banda, en la zona d’emmagatzematge s’han fet treballs de paleta, s’ha renovat la distribució elèctrica i s’han canviat portes. A més, a l’exterior, s’han instal·lat unes malles en la zona de l’aparcament per crear una zona d’ombra i protecció solar i alhora facilitar la ventilació correcta per augmentar el confort dels gossos que acull aquest centre. També s’han reparat els murs perimetrals i la porta d’entrada de vehicles. Els treballs s’han complementat amb obres de reparació de fusteria, fontaneria i electricitat a l’interior de l’edifici.

Tello ha recordat que totes aquestes millores se sumen a les executades ara fa un any, quan es va recuperar el funcionament del quiròfan del centre i es van adquirir noves gàbies per als animals atesos i ha destacat que la inversió d’enguany, de 51.783 euros, permet donar “un gran impuls al centre, amb la millora que això suposa del benestar animal i del personal”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios