caixa popular

El Ple Municipal aprova una moció que demanda un nou model salarial i un pacte de rendes per a Espanya

El Ple Municipal aprova una moció que demanda un nou model salarial i un pacte de rendes per a Espanya
06/10/2017 -

El passat ple municipal de setembre ens va deixar, entre altres qüestions, una moció aprovada que busca un nou model de salaris i un augment progressiu de les rendes, centrant-se principalment en les rendes més baixes. L’objectiu de la moció? Demanar que els salaris recuperen el pes que tenien en el repartiment de la renda nacional en el període previ a la crisi i sol·licitar un increment salarial entre un 2% i un 3% en 2018, i entre un 2,5% i un 3,5% en els anys successius (2019, 2020 i 2021).

La moció i el seu contingut parla de derogar l’actual reforma laboral i d’incrementar –progressivament– el salari mínim interprofessional fins a situar-lo en els 1.000 euros l’any 2020.

La proposta, dirigida al govern d’Espanya, insta també a equiparar la pujada salarial dels empleats públics per a 2018 i la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals. Després de debatre el text presentat per l’equip de govern, la moció fou aprovada amb els vots a favor dels socialistes de Picassent, Canviem entre Tots i Compromís, el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans. “Pensem que ja és hora d’implementar polítiques que busquen una millora salarial i que tornen les coses almenys al punt inicial d’aparéixer la crisi. La ciutadania ha de notar la millora econòmica en mesures concretes”, comentà el regidor d’Hisenda, Paco Quiles.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats