caixa popular

Ribó defensa un model de relació entre països que transcendisca els vincles comercials

Ribó defensa un model de relació entre països que transcendisca els vincles comercials
17/10/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat hui el suport i el compromís del Govern Municipal amb els objectius de la campanya Pobresa Zero. En el marc de la commemoració hui, 17 d’octubre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa, la Corporació ha reiterat el seu suport a les accions encaminades a lluitar contra les causes de la pobresa i la desigualtat.

Ribó ha subratllat l’objectiu d’aquesta campanya que assumeix l’Ajuntament de València: “treballar per la justícia social des del món local per a contribuir a canviar el món global”. “Per açò per a nosaltres –ha afirmat- la cooperació al desenvolupament és una línia fonamental perquè les relacions entre els països del món tinguen altres vincles que no siguen simplement comercials o econòmics, sinó també humans”.

En aquest Dia Mundial per a l’Erradicació de la Pobresa, un total de 176 ONG, sindicats, universitats i institucions socials i culturals agrupades en la campanya Pobresa Zero-Comunitat Valenciana, han convocat la ciutadania a participar massivament en les manifestacions que es duran a terme durant el cap de setmana en denúncia de la creixent “desigualtat obscena” que afecta tota la població.

La crida s’ha realitzat aquest matí en la plaça de l’Ajuntament de València, en un acte al qual ha assistit l’alcalde, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas, i on també han estat presents la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i els regidors de l’oposició Fernando Giner i Manuel Camarasa (Ciutadans). Durant l’acte s’ha fet la plantà d’una “falla vivent”, i s’han entregat a l’alcalde les reivindicacions de la campanya “perquè les trasllade a la Cimera d’Alcaldes del Pacte de Milà”, tal com ha assenyalat la portaveu de Pobresa Zero, Maite Puertes. De fet, València acull aquesta mateixa setmana, entre els dies 19 al 21, la III Trobada Mundial d’Alcaldes, que tindrà lloc en el Palau de Congressos.

Tal com ha recordat l’alcalde durant la seua intervenció, enguany es commemora el segon aniversari de l’adopció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit internacional amb la finalitat d’aconseguir un planeta i unes vides sostenibles. Ribó ha explicat que València es dirigeix a ser una ciutat “compromesa amb l’erradicació de la fam i de la pobresa. Accions com les que es duen a terme des de la Campanya Pobresa Zero ens permeten avançar cap a una societat més crítica i sensibilitzada amb el compliment dels Drets Humans universals”. “La pobresa, que segueix latent en tants racons a causa de l’enriquiment econòmic desmesurat d’unes poques persones, no és acceptable –ha conclòs l’alcalde-. No té cabuda als carrers de València ni de qualsevol racó del planeta; i des de l’Ajuntament continuarem treballant per a erradicar la desigualtat”.

En pareguts termes s’ha expressat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas, la qual ha assegurat que és “molt important que comencem a pensar que les coses que ens passen ací, en la nostra ciutat, tenen repercussió en tot el món. I que la desigualtat i la pobresa tenen a veure amb un món global i no sols amb la ciutat”. “Aquesta campanya fa visible que som un món sencer i que no volem cap desigualtat ni cap pobresa en cap lloc”, ha defés.

Per la seua banda, des de Pobresa Zero s’han posat de manifest les dades “obscens” de la situació de desigualtat en el món actual: “l’1% de les persones més riques del planeta ha incrementat els seus ingressos en un 60% en els últims 20 anys, i també en la Comunitat Valenciana continua creixent el nombre de rics mentre una de cada tres persones està en risc de pobresa. Per això, és urgent que açò passe a estar en la part alta de l’agenda política, i això és el que demanarem en els carrers aquest cap de setmana”, ha explicat la portaveu de Pobresa Zero, Maite Puertes.

Durant tota la setmana s’han convocat nombrosos actes i manifestacions. En València se celebrarà una manifestació dissabte a les 18.00 hores, que partirà des del Parterre. I també s’han preparat conferències i taules redones, com la que se celebrarà hui a les 19.00 hores, oberta al públic, en el Col·legi Major Rector Peset.

Un altre element central de la campanya d’enguany és el llançament estatal de la web www.aquenotelogastas.com, o la campanya d’arreplega de firmes a través de la web www.pobrezacero.org, per a demanar al Govern central i a tots els grups polítics amb representació en el Congrés que en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat es destinen els recursos necessaris per a l’erradicació de la pobresa i la desigualtat, augmentant en especial la inversió en educació, sanitat, servicis socials, i en ajuda al desenvolupament deslligada d’interessos comercials, de seguretat i de control migratori.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 10 =

Paiporta
Tardor
cultura als barris