El model de xecs consum d'Ontinyent es trasllada a la Comunitat Valenciana

El conseller Rafael Climent anuncia una nova línia per a incentivar el consum en el comerç urbà mitjançant els anomenats “bons tiquet”

Guardar

09comercio
09comercio

Rafael Climent, conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha anunciat en les Corts que la Generalitat Valenciana llançarà una nova línia per a incentivar el consum en el comerç urbà mitjançant els anomenats "bons tiquet", una iniciativa que ha tingut bona acollida en el sector.

Concretament, hi ha previst un pressupost de 10 milions d'euros que es farà càrrec en un 50% la Direcció General de Comerç i l'altre 50% els ajuntaments.

Una proposta que en ciutats com Ontinyent o Xàtiva està donant molt bons resultats, ampliant-se fins i tot les edicions d'aquestes campanyes. En localitats com Llíria o Quart de Poblet també s'ha impulsat aquesta mesura i a la ciutat de València, en el passat ple, es va aprovar un programa de bons al consum per a 2021.

Però va ser precisament a Ontinyent on primer es va impulsar aquesta mesura. De fet, a principis del mes de juny van eixir a la venda aquests primers xecs, esgotant-se en poques hores. Actualment s'ha anunciat ja la tercera edició, eixint a la venda els xecs aquest dimarts 1 de desembre.

"ONTINYENT MARCA EL CAMÍ"

El regidor de Promoció Econòmica d'Ontinyent, Juan Pablo Úbeda, s'ha mostrat molt satisfet per l'anunci realitzat pel conseller Rafael Climent. L'edil assegura que "com en altres ocasions, a Ontinyent marquem el camí quant a polítiques públiques que, en aquest cas, afecten el comerç, hostaleria i serveis".

Úbeda s'alegra que tots els valencians i valencianes puguen beneficiar-se d'una iniciativa que "ha tingut molt d'èxit a Ontinyent" i destaca la inversió realitzada: "Que un municipi de 35.000 habitants haja fet una inversió així és molt important". A més, ha destacat que "hem sabut reaccionar a temps davant la pandèmia i estem sent exemple de polítiques públiques eficaces i eficients, com en el cas dels xecs de consum o del clúster tèxtil".

De cara al pressupost de 2021 hi ha pressupostats 300.000 euros per a aquesta campanya, sumant un total de 600.000 euros per a reactivar l'economia local. "A més, cal sumar allò que es gasta de més el ciutadà o ciutadana, és a dir, jo puc anar a un establiment amb un xec de 50 euros i acabar gastant-me més en un producte, un extra que no està comptabilitzat i que suma una xifra molt important".

Juan Pablo Úbeda

"UN IMPULS AL NADAL"

Per a la campanya de Nadal s'injectaran 120.000 euros que s'afegiran als 600.000 euros i als 400.000 euros posats en circulació en les dues primeres tandes, i que com en els anteriors casos, tindran un cost per a les persones compradores de la meitat del seu valor nominal.

Úbeda explica que "volem continuar impulsant l'activitat econòmica en el sector comercial, hostaleria i serveis durant la campanya de Nadal vist la bona acceptació i els resultats obtinguts durant la campanya inicial".

Per això, en aquesta tercera tanda es comptarà amb més establiments que, afegits als quals ja ho van fer en les anteriors dues ocasions, permetran gastar els xecs en 325 establiments de tots els sectors demostrant "la potencialitat comercial que té Ontinyent. Aquesta campanya està servint també per a redescobrir-nos tots els comerços i serveis que hi havia a Ontinyent i, a vegades, no coneixíem", ha incidit Úbeda.

COM FUNCIONEN ELS BONS?

En el cas d'Ontinyent la campanya consisteix a posar en circulació des de l'Ajuntament, juntament amb les associacions i comerços de la ciutat, xecs de 10 euros, 25 euros i 50 euros que es poden gastar pel doble del seu preu (20, 50 i 100 euros) fins a una data determinada. Per això, l'usuari es fa càrrec del 50% i l'altre 50% l'injecta el mateix Ajuntament.

El màxim nombre de xecs que es podran adquirir serà de 50 euros per persona (100 euros per a consumir). Els xecs són personals i intransferibles, i cada xec val només per a una única compra.

L'adquisició dels xecs es realitza a través d'una web habilitada on cal introduir el DNI o NIE per a constatar que la persona està empadronada a la ciutat i té més de 18 anys, realitzant-se la compra amb targeta de crèdit, rebent-se a continuació via correu electrònic el xec o xecs adquirits.

Destacats