caixa popular

Sarrià: 'Els semàfors ja existien en l'avinguda del Cid, encara que alguns s'obliden d'aquest detall'

El PP i Ciutadans demanen que es tornen a instal·lar passarel·les en l’avinguda del Cid

Sarrià: 'Els semàfors ja existien en l'avinguda del Cid, encara que alguns s'obliden d'aquest detall'
21/02/2018 -

València s’està adaptant a la nova situació urbanística, després de la retirada de les passarel·les per als vianants de l’avinguda del Cid, que a més de no complir amb l’accessibilitat requerida per a garantir la mobilitat a tots els ciutadans, estaven completament deteriorades. Així, a poc a poc, s’estan habilitant els passos per a vianants definitius, alhora que s’estan regulant els temps dels semàfors per a evitar les dificultats en el trànsit.

Una mesura necessària per a fer de València una ciutat més accessible per al vianant, que no ha acontentat a tots. Prova d’això, són les crítiques que, des dels partits de l’oposició, han llançat a l’actual equip de Govern. En aquest sentit, des del Partit Popular ja han anunciat que, en la pròxima Comissió de Desenvolupament Urbà i Mobilitat, presentaran una moció perquè l’Ajuntament instal·le noves passarel·les per als vianants més ‘modernes i accessibles’.

Pel que sembla, des del PP valencià assenyalen que l’enderrocament de les passarel·les no solament ha generat ‘grans embossos’, sinó que ‘ha augmentat la inseguretat dels vianants’. D’aquesta manera, reclamen al Consistori que es convoque un procés de presentació de projectes per a seleccionar quines passarel·les es podrien tornar a instal·lar.

Un contrasentit que des de la Regidoria de Desenvolupament Urbà, encapçalada per Vicent Sarrià, no han dubtat a rebatre. Així, Sarrià no solament ha recordat que ‘les entrades de València, de tota la vida, han tingut molta intensitat de trànsit, i no és nou d’ara que es produïsquen retencions en moments puntuals’, sinó que a més, ‘en l’avinguda del Cid ja existien semàfors, encara que alguns s’obliden d’aquest detall’. I és que des del Consistori s’ha plantejat un model de ciutat molt més sostenible i accessible per a tots, i les passarel·les de l’avinguda del Cid no facilitaven els desplaçaments a persones de mobilitat reduïda.

Per la seua banda, el grup Ciutadans tampoc està a favor d’aquesta mesura i, encara que ha sigut més moderat, també aposta per la instal·lació de passarel·les ‘més lleugeres i de costos assumibles’. Així mateix, ha informat que portarà, al ple municipal, una moció per a trobar solucions ‘als embossos que, després de la retirada de les passarel·les, són quilomètrics’.

No obstant això, el que sí que pareix estar clar és que les passarel·les no tornaran a l’avinguda del Cid. En aquest sentit, Sarrià ha assegurat que aquesta avinguda ‘és un carrer de la ciutat per la qual els vianants tenen el dret a creuar com en qualsevol altre lloc. Les passarel·les s’instal·len en llocs insalvables, com unes vies de tren’. I, òbviament, no és el cas de l’avinguda del Cid.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − set =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris