25n
Orgull
Orgull

Mobilitat Sostenible crearà 200 places per a persones amb diversitat funcional pendents des de 2012

També s’impulsa un pla específic per a garantir a les persones amb diversitat funcional l’accés als museus de la ciutat

Mobilitat Sostenible crearà 200 places per a persones amb diversitat funcional pendents des de 2012
15/11/2016 -

La Regidoria de Mobilitat Sostenible crearà al llarg dels pròxims mesos 193 places d’aparcament reservades per a persones amb diversitat funcional. Segons ha explicat Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, “es tracta d’una xifra tan elevada a causa de la decisió presa l’any 2013 per la corporació municipal anterior de no instaurar este tipus de places, cosa que va suposar que durant anys s’acumularen les sol·licituds sense atendre a les dependències municipals”.

“Amb este pla, que es durà a terme abans que acabe l’any, s’instal·larà la totalitat de les sol·licituds que els veïns i veïnes de la ciutat feien des de fa anys”, ha assenyalat Grezzi, sobre un projecte que ha estudiat la demanda i les peticions d’entitats i particulars rebudes en la Secció de Senyalització. D’estes peticions es deduïx la necessitat d’implantar noves places reservades per a atendre de manera adequada les necessitats del col·lectiu de persones amb modalitat reduïda.

En concret, se n’ubicaran tres a Ciutat Vella; set, a l’Eixample; tres, a Extramurs; cinc, a Campanar; onze, a la Saïdia; set, al districte del Pla del Real; 13, a l’Olivereta; 16, a Patraix; 13, a Jesús; 23 places, al districte de Quatre Carreres; 26, a Poblats Marítims; 12, a Camins del Grau; 12 més, al districte d’Algirós; 9, a Benimaclet; 9, a Rascanya; 14, a Benicalap; una plaça, al districte dels Poblats del Nord; tres, als Poblats de l’Oest, i 6, als Poblats del Sud.1114 Museu Faller

PLA ESPECIAL D’ACCESSIBILITAT ALS MUSEUS DE VALÈNCIA

Des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible s’ha impulsat un pla per a garantir “els millors accessos possibles” als museus de València per a les persones amb diversitat funcional. D’esta manera, a petició de la Federació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la província de València (COCEMFE), l’Ajuntament ha iniciat un projecte per a acostar i facilitar l’accés de les persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda a diferents contenidors culturals.

Després de reunir-se el regidor Grezzi amb representants d’estes entitats, s’ha procedit a equipar quatre museus de la ciutat de València amb places d’estacionament específiques per a persones amb diversitat funcional, situades davant de la porta de les instal·lacions o en ubicacions pròximes a estes. La mesura ja s’ha fet efectiva en quatre museus de la ciutat, en cada un dels quals s’han creat dos places d’estacionament PMR. S’atenen així les demandes efectuades per la Federació.

Les localitzacions seleccionades són l’avinguda de Sant Josep Artesà, on s’ubica el Museu de l’Artista Faller; la plaça de Montolivet, seu del Museu Faller; el carrer de Marià Cuber, pel Museu de l’Arròs; i l’avinguda de Blasco Ibáñez, un espai molt prop dels Jardins de Vivers, on es localitza el Museu de Ciències Naturals. “Des del Govern de la Nau avancem cap a una societat més respectuosa amb les persones amb mobilitat reduïda, facilitem la seua vida i els acostem la cultura”, diu Grezzi. “La Regidoria de Mobilitat Sostenible entén fonamentals les reunions amb el veïnat de la ciutat, per a nosaltres escoltar les seues propostes és prioritari”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + disset =