25n
25N
25N

Mobilitat Sostenible converteix en zona de vianants el carril EMT inutilitzat de Germans Machado

Mobilitat Sostenible converteix en zona de vianants el carril EMT inutilitzat de Germans Machado
22/06/2020 -

El servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València ha dut a terme els treballs de senyalització adequats per a convertir en zona per a vianants el carril EMT-Taxi segregat de la zona nord de l’avinguda dels Germans Machado, entre les avingudes de Joan XXIII i Catalunya, pel qual en cap moment ha circulat cap línia regular d’EMT. Això ha suposat habilitar més de 3 km longitudinals d’espai per a vianants sumant en aproximadament 3,5 metres l’ample de vorera i, per tant, l’espai que tenen els vianants per a garantir la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries durant aquesta fase de desescalada per la crisi de la COVID-19.

La senyalització s’ha efectuat mitjançant pintura sobre calçada i instal·lant fites, a més de barreres de formigó tipus ‘New Jersey’, en els accessos a aquest carril per a assegurar que els vehicles no puguen accedir a ell en sentit del trànsit.

En paral·lel, el personal tècnic del servici de Mobilitat està ultimant la redacció del projecte per a corregir la situació de convivència vianant-ciclista sobre la vorera de la mateixa avinguda dels Germans Machado “mitjançant la baixada a calçada del carril actual vorera-bici construït erròniament sobre la vorera dècades arrere”. Per a això també s’emprarà l’espai del mai utilitzat carril EMT-Taxi -en aquesta ocasió de la meitat sud de l’avinguda dels Germans Machado- per a emplaçar el carril bici, recuperant la totalitat de la vorera per als vianants entre les avingudes de Joan XXIII i Alfauir (els vianants disposen amb el vell repartiment espacial exclusivament d’un terç de la vorera). L’actuació requereix desplaçaments de bàculs de semaforització, senyalització i lleugeres obres per a garantir la seguretat de totes les persones usuàries de la via, per la qual cosa es demorarà fins que es completen els tràmits administratius necessaris i la posterior execució.

“El vell repartiment de l’espai públic en l’avinguda dels Germans Machado és una metàfora de com s’administrava abans la ciutat i com s’està transformant en l’actualitat”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. “Abans -ha afegit- es feien les segregacions del carril bus per on el bus no passava i, si es potenciava la bicicleta, es feia a costa de la comoditat de les persones vianants. Ara totes, administració i ciutadania, estem deixant eixos vells esquemes mentals arrere: recuperem l’espai i el dret al passeig i a l’oci, protegim el transport públic en les principals artèries de la ciutat i utilitzem les rondes -a més de per als desplaçaments motoritzats metropolitans- també per a la mobilitat sostenible de patinets i bicicletes dels veïns i veïnes de la ciutat i l’àrea metropolitana que opten per realitzar els seus desplaçaments diaris fugint de l’estrés i sense generar contaminació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 6 =