25n
25N
25N

Mitsuko Uchida torna al Palau de la Música

Revelarte

Mitsuko Uchida torna al Palau de la Música
14/01/2020 -

Torna demà dimecres a l’abonament del Palau de la Música la prestigiosa pianista japonesa Mitsuko Uchida, després del seu debut el 2016, per a iniciar la Temporada d’Hivern de l’auditori valencià. Interpretarà amb la Mahler Chamber Orchestra un repertori predominantment mozartià, compositor del qual és considerada com a una consumada especialista. No en va rebre el 2015 la Medalla d’Or Mozart del Stiftung Mozarteum de Salzburg. D’aquesta manera la Sala Auditori de Les Arts serà l’escenari en el qual Uchida dirigirà i tocarà els Concerts núm. 13 i el núm. 22 del geni salzburgués, així com l’estrena absoluta del Quartet de cordes núm. 2 “Quartet de corals” de Jörg Widmann, en una nova versió del mateix compositor per a orquestra de cordes.

Uchida ha actuat amb la Chicago Symphony, Berlin Philharmonic, Royal Concertgebouw, Bayerischer Rundfunk, London Symphony, London Philharmonic, etc. Recentment va celebrar el seu centé concert amb l’Orquestra de Cleveland. Ha treballat amb directors com Haitink, Jansons, Muti, Rattle, Salonen, Jurowski, Nelsons i Dudamel. Des de 2016 és col·laboradora artística de la Mahler Chamber Orchestra, amb la qual s’embarca en un projecte de gira de cinc anys que comprén distints llocs d’Europa i Amèrica del Nord. És directora del Marlboro Music Festival.

La Mahler Chamber Orchestra es va fundar en 1997 amb la visió de ser un conjunt dedicat a crear i compartir experiències excepcionals en la música clàssica. Amb quaranta-cinc membres que comprenen vint països diferents en el seu nucli, la MCO funciona com un col·lectiu nòmada de músics que s’uneixen per a gires en tot el món. Les seues decisions es prenen democràticament amb la participació de tots els músics. El seu repertori comprén des dels clàssics vienesos i els primers períodes romàntics fins a les obres contemporànies i les estrenes mundials. L’orquestra va rebre els principals impulsos artístics del seu mentor fundador, Claudio Abbado, i del director llorejat Daniel Harding.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

Informacion coronavirus