caixa popular

Mites de la IA

Mites de la IA
19/07/2017 -

El cinema ha fet molt de mal a la percepció que tenim sobre la Intel·ligència Artificial. Han sorgit molts mites al voltant d’aquesta tecnologia que la signatura especialitzada en IA, Inbeta ha intentat analitzar i desmentir a través del seu director general a Espanya, Julio Prada.

El primer i més estés és aquesta idea que la IA té consciència pròpia. En aquest cas desmentir el mite és fàcil: si els éssers humans encara som, com es diria popularment, en bolquers pel que fa a consciència dins el marc de la neurociència, com és possible que siguem capaços de crear-la en una màquina.

El segon dels mites té relació amb l’ocupació. La veritat és que les màquines destruiran nombrosos treballs, però, molts romandran i com ja apunten alguns estudis, es crearan un gran nombre de noves professions.

La tercera idea té alguna cosa de mite i una mica de realitat. Amb les màquines els humans perdrem capacitat d’autonomia. Certament deixarem de fer tasques que fins a la data portàvem a terme, de totes maneres no ha passat el mateix amb màquines a les quals no veiem com una amenaça com la rentadora o el cotxe?

En quart lloc i contra la idea que aquest sector està plenament desenvolupat, Julio Prada afirma que la IA va néixer fa 60 anys i en l’actualitat estem molt lluny de la ciència-ficció; lluny de tenir un majordom robotitzat.

Finalment i segurament la més gran de les nostres pors: els robots ens superaran i com a conseqüència ens dominaran. Matrix o Ex Machina han fet créixer aquest malson, però, estem molt lluny que això puga passar, i a més no és una cosa que depenga de la natura, ja que les màquines arribaran fins on els humans vulguen.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris