25n
25N
25N

El 50% dels adolescents de la Comunitat ha apostat diners alguna vegada en la seua vida

La Llei del Joc en la Comunitat Valenciana es va presentar a l’octubre i la seua implantació ja està en marxa, encara que té limitacions estatals

El 50% dels adolescents de la Comunitat ha apostat diners alguna vegada en la seua vida
24/02/2020 -

El mes de desembre passat, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut pública va realitzar un estudi sobre l’addicció al joc entre els joves valencians. En l’enquesta van participar prop de 5.500 escolars, tots ells compresos entre les edats de 14 a 19 anys. Doncs bé, més de la meitat d’ells va reconéixer haver apostat diners alguna vegada en la seua vida i, de fet, un 2% ja era addicte al joc. A més, el 13% presentava un risc molt alt de patir aquesta patologia, mentre que un 40% encara no havia travessat la línia roja però sí que reconeixia jugar-se diners assíduament.

Internet ha obert una nova veda per a la ludopatia entre els joves, ja que la immensa majoria dels enquestats va reconéixer que preferia el joc en línia enfront de les activitats físiques o presencials: un 27% es va decantar per les apostes, que és amb molta diferència la modalitat favorita del joc per Internet. Per darrere d’ella estan el pòquer, amb un 8% dels enquestats, o el bingo, amb un 4%. Quant als jocs físics, destaquen els de rascar, les travesses, les loteries i les escurabutxaques.

L’augment de les persones joves addictes als jocs d’atzar també es fa visible en el Registre de Persones Excloses d’Accés al Joc És a dir, la llista de persones que demanen que no els deixen entrar en salons. Concretament, hi ha hagut un repunt generalitzat de les altes en la franja d’edat que va dels 18 als 25 anys, la qual se situa prop del 20% del total dels ciutadans censats en el registre.

Fa menys d’una dècada, el perfil del jugador encaixava en el d’un home de 40 a 45 anys que feia anys que apostava a les escurabutxaques. No obstant això, en l’actualitat, l’addicció ha baixat el rang d’edat i ha canviat totalment la seua modalitat: passa a ser més comú entre l’home d’entre 22 i 28 anys que es dedica a apostar en l’entorn en línia.

Llei del Joc en la Comunitat Valenciana

El mes d’octubre passat, el Govern del Botànic va presentar una nova Llei del Joc per a tot el territori de la Comunitat Valenciana, que actualment ja s’està tramitant. En ella, es contemplen mesures com la prohibició de fer efectiu el cobrament dels premis de les màquines d’apostes en bars.

A més, s’endureixen les mesures per tal d’evitar l’accés de menors i d’individus incrits al Registre de Persones Excloses d’Accés al Joc als locals d’apostes: abans, aquesta mesura tan sols es fitava a la zona del saló, on estaven les màquines amb premis de més de 3.000 euros. No obstant això, ara la prohibició es fa extensiva a la mateixa entrada del local.

El delicte per infringir aquesta norma es considerarà greu i pot arribar als 6.000 euros de multa i el tancament d’un any del local. Si la situació persisteix, o les autoritats perceben que el servei de control d’entrada és deficient, la infracció passarà a ser molt greu i podrà aconseguir els 600.000 euros i el tancament de cinc anys del local.

Finalment, per a la Comunitat Valenciana, també destaca la prohibició de col·locar cases d’apostes a menys de 700 metres dels col·legis. No obstant això, hi ha grups polítics que estan demanant un augment d’aquesta xifra. Per exemple, Podemos va proposar un quilòmetre.

Lamentablement, les comunitats autònomes no tenen competències a l’hora de legislar sobre el joc en línia, que és el que més preocupa entre la població jove. Aquesta activitat és pròpia del Ministeri de Consum, dirigit per Alberto Garzón. Així i tot, els socialistes valencians, juntament amb Compromís i Podemos van demanar al Consell que instara al govern de Sánchez a crear una Llei del Joc en Internet. Aquesta haurà d’incloure mesures com, per exemple, la verificació per SMS al titular del compte cada vegada que s’inserisca una targeta de crèdit en una d’aquestes plataformes.

De la mateixa manera, el territori valencià també ha demandat a les administracions estatals que es regule la publicitat de les cases d’apostes en línia en moments de màxima audiència televisiva, com ara els grans esdeveniments esportius, i que aquestes campanyes no les protagonitzen famosos als quals els joves consideren un rol a seguir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + tres =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus