caixa popular

Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez

Els veïns de Mislata voten hui el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez
12/06/2017 -

Després d’una setmana de votacions per internet, l’Ajuntament de Mislata ha tornat a traure hui les urnes al carrer. En concret, a la plaça Victoria Kent, al costat de l’avinguda Blasco Ibáñez, on la ciutadania pot votar durant tot el dia per a decidir el disseny urbanístic d’una de les artèries principals de la ciutat.

El govern municipal té previst començar a executar aquest estiu la reurbanització de l’avinguda Blasco Ibáñez, un projecte que inclourà la renovació de la calçada i les voreres, la creació d’una ciclovoia, l’eliminació de barreres arquitectòniques o l’ampliació de les zones verdes i l’arbrat. Però a part d’aquests objectius comuns, els veïns decideixen hui el disseny urbanístic en funció de si volen donar prioritat a l’estacionament de vehicles o augmentar els espais per als vianants.

Les paperetes que hui s’ofereixen en la plaça Victoria Kent ofereixen tres opcions. “L’Opció 1” té un disseny similar a l’actual i inclou una renovació del paviment, mantenint les 95 places d’aparcament en cordó que hi ha en l’actualitat. En l’extrem contrari està “l’Opció 3”, que contempla una gran avinguda sense cotxes, un disseny que faria molt més àmplies les voreres i els espais de descans en els dos sentits de la via. I a mig camí està “l’Opció 2”, una solució intermèdia que permetria ampliar voreres, però mantenint les zones d’aparcament en un dels sentits, amb una capacitat aproximada de 70 places.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha votat aquest matí com un veí més i ha aprofitat per a xarrar amb els qui s’acostaven a participar en aquest procés consultiu. Per a la màxima autoritat municipal, “la participació ciutadana va molt més enllà de consultar als veïns cada quatre anys i és important que el futur de la nostra ciutat el decidim entre totes i tots”. No obstant això, guanye l’opció que guanye, Bielsa assegura que la futura avinguda Blasco Ibáñez serà “més accessible i més respectuosa amb el vianant, incentivant el passeig dels veïns i potenciant el comerç del barri”.

El passat dia 5 s’obriren les votacions a través de mislata.es i aquesta vesprada, a les 20 hores, quan es tanquen les urnes de la plaça Victoria Kent, es tancaran també les votacions electròniques. A partir de matí, l’àrea de Participació Ciutadana comprovarà la validesa dels vots -és necessari estar empadronat per a votar- i s’anunciaran els resultats.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + vint =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris