caixa popular

Mislata va abonar en 2017 més de 140.000 € en ajudes per a pal·liar la pobresa energètica

La regidoria de Serveis Socials va atendre al llarg de l’any a més de 400 famílies per a evitar que patiren corts en els subministraments bàsics

Mislata va abonar en 2017 més de 140.000 € en ajudes per a pal·liar la pobresa energètica
05/02/2018 -

L’Ajuntament de Mislata va abonar durant el passat exercici un total més de 140.000€ en ajudes socials destinades a pal·liar la pobresa energètica. Encara que la subvenció de la Conselleria de Polítiques Inclusives per a finançar aquest concepte és de 30.997€, el govern municipal ha acabat multiplicant per quatre les ajudes perquè les famílies amb escassos recursos no patisquen corts d’aigua, llum i gas.

A través d’aquest programa l’Ajuntament tracta de pal·liar els efectes de la pobresa energètica pagant aquelles factures que les famílies no poden afrontar. Es tracta d’unes ajudes directes, d’emergència social, com les que es destinen a despeses de manutenció, ús d’habitatge o les beques per a famílies que tenen els seus menors en escoles infantils.

Durant el passat exercici 2017, el Consistori va fer un gran esforç per a poder abonar aquesta quantitat de diners i ajudar a les famílies amb menys recursos, aquelles que es troben sense ingressos o que vénen derivades d’associacions com Càrites o Creu Roja. El regidor de Serveis Socials, Ximo Moreno, assegura que “ens trobem en un moment en el qual és més que necessari que les famílies amb menys recursos puguen tenir un hivern calent, s’han posat molts impediments a nivell estatal per a poder paralitzar els talls de subministraments, no es fa gens des de l’Estat per a poder reduir el cost de la factura de la llum i els ajuntaments no podem donar l’esquena a les famílies”.

D’aquesta forma, des de l’Ajuntament de Mislata s’abonen als i les usuàries els rebuts pendents amb les empreses subministradores, prioritzant aquells que es troben en una situació d’avís de tall de subministrament. La forma d’acreditar aquesta situació és doble. D’una banda, a través de la comunicació de l’avís de tall de subministrament, que des de Serveis Socials paralitzen per a garantir a les famílies que podran fer ús de la llum, l’aigua o el gas. D’altra banda, mitjançant un informe favorable dels tècnics municipals en el qual s’indica la situació econòmica en la qual es troben.

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, assegura que “som una administració que defensa i protegeix els serveis socials i aquest equip de govern té molt clares les seues prioritats.” El pressupost de 2017 va incrementar l’àrea de Benestar Social convertint-les en una de les més elevades en comparació d’altres municipis: “Hem de protegir a les famílies davant les poderoses empreses i garantir que els menors del municipi passen un hivern calent; vam ser el primer municipi a obrir menjadors socials per als més xicotets i no anem a permetre que hi haja famílies sense llum, sense aigua o sense gas perquè no poden pagar-li’ls”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios