25n
25N
25N

Mislata tornarà a obrir el menjador escolar a l'estiu amb més activitats esportives i una dieta mediterrània

El Consistori evoluciona l’activitat per no estigmatitzar als menors i garanteix menús més saludables.

Mislata tornarà a obrir el menjador escolar a l'estiu amb més activitats esportives i una dieta mediterrània
10/06/2016 -

Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir un menjador escolar a l’estiu. Ho va fer per primera vegada fa quatre anys, després que els serveis socials detectessin que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills. El que al principi va ser un menjador social d’emergència va ser evolucionant fins a convertir-se avui dia, explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “en una escola d’estiu més, on garantim a tots els nens i nenes de Mislata tres menjars al dia, però on garantim també el seu dret a passar-li-ho bé en vacances, com qualsevol nen a aquestes edats”.

El govern municipal està licitant aquests dies el nou menjador escolar, que seguirà el mateix patró que en anys anteriors però que incorpora nous criteris que pretenen millorar el servei. Un d’ells és el de les activitats lúdiques, aquelles que pretenen “no estigmatitzar als menors en risc d’exclusió social, integrant el servei de menjador en un campament d’estiu”, assegura el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno. Així, entre els criteris de puntuació de les ofertes estan les activitats esportives, els tallers formatius, una festa de finalització de curs, sortides pel municipi o fins i tot la possibilitat d’oferir castells inflables.

La brioixeria industrial, prohibida

A més de l’oci i temps lliure, el nou menjador estival de Mislata serà molt més saludable que fins ara, ja que l’Ajuntament ha prohibit aquest any la brioixeria industrial i ha posat com a condició essencial que “la confecció dels menús diaris es base en els principis de la Dieta Mediterrània “, anuncia Moreno. A més, l’empresa adjudicatària haurà de seguir també la Piràmide NAOS que recomana les combinació dels aspectes nutricionals amb les activitats d’exercici físic, tot això, conclou el regidor, “com a mesura per prevenir l’obesitat infantil i l’aparició de malalties en edats primerenques com la diabetis o la hipertensió”.

El servei es prestarà en el col·legi El Cid durant els mesos de juliol, agost i setembre i es beneficiaran uns 150 escolars d’Educació Infantil i Primària de Mislata. Es tràfic de nens i nenes de famílies dificultats econòmiques, els mateixos que durant el curs escolar gaudeixen de la beca municipal de menjador. El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament s’està posant en contacte amb totes les famílies per oferir-los el servei i informar-los dels passos per a la tramitació de les sol·licituds.

Com sempre, el servei inclourà tres menjars al dia, ja que a més del menú que se servirà en el menjador, els nens es portaran a casa una borsa amb el berenar i una altra per al desdejuni de l’endemà. I quant als horaris, els menors entraran a les 10.30 hores per gaudir del matí jugant amb els seus companys i participant en les activitats d’animació i sortiran a les 15 hores, havent dinat.

Finalment, com a novetat d’aquest any, l’Ajuntament de Mislata pagarà el transport als nens i nenes de l’avinguda de la Pau que siguin beneficiaris del servei de menjador, per evitar desigualtats entre veïns pel seu lloc de residència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + disset =