25n
25N
25N

Mislata torna a condicionar el Maestro Serrano però recorda a la Conselleria el seu compromís de llevar els barracons

Mislata torna a condicionar el Maestro Serrano però recorda a la Conselleria el seu compromís de llevar els barracons
12/09/2016 -

Després del trepidant primer dia de tornada a l’escola de la setmana passada, l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora d’Educació, Ana María Julián, han iniciat la tradicional ronda de visites per tots els col·legis públics de la ciutat. Des de hui i durant els pròxims dies, Bielsa s’entrevistarà amb els directors de cada centre per a supervisar les inversions realitzades per l’Ajuntament durant l’estiu i conéixer de primera mà la situació i les necessitats de tots ells.

Els responsables polítics de Mislata han volgut iniciar la ronda de visites pel col·legi Maestro Serrano, tot un referent educatiu per la seua labor pedagògica i també per la precària situació de les seues instal·lacions. Des de fa 38 anys, el centre compta amb un mòdul prefabricat que no reuneix les condicions mínimes per a albergar aules infantils, “una vergonya per a Mislata i per a tot el sistema educatiu, que confiem que la Generalitat solucione com més prompte millor d’una vegada per sempre”, critica l’alcalde.

L’any passat, la Conselleria d’Educació va anunciar un pla per a acabar amb els barracons i va publicar un llistat d’infraestructures previstes en el qual estava el col·legi Maestro Serrano. Però ha començat el curs i les classes prefabricades segueixen allí. Per això, encara que assegura ser conscient de la delicada situació econòmica de la Generalitat i dels problemes de finançament, Bielsa ha tornat a demanar a la Conselleria que complisca la seua paraula: “Aquest estiu hem tornat a condicionar les aules prefabricades del Maestro Serrano, perquè la seguretat dels més xicotets és el primer, però no hi haurà més reformes. Aquests barracons han de desaparéixer”.

A més de la precarietat de les instal·lacions, l’adreça del Maestro Serrano també ha transmés a l’alcalde i a la regidora la seua preocupació per la falta de recursos per a atendre a l’alumnat amb necessitats especials. Segons ha denunciat la directora, enguany tindran menys professors de Pedagogia Terapèutica, perquè passen de 3,5 a 2, i menys professors d’Audició i Llenguatge, passant de 3,5 a 2,5. Després d’assabentar-se de la situació, Ana Mª Julián s’ha compromés amb la directora del Maestro Serrano a sol·licitar a la inspecció de zona i a la Conselleria que pose els recursos suficients per a atendre a tots els xiquets amb necessitats especials: “si aquestes retallades es consumen estaria en perill l’atenció dels xiquets i xiquetes amb dèficit auditiu i amb trastorn de l’espectre autista que van al Maestro Serrano. I, senzillament, no podem permetre-ho”, adverteix la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =