25n
25N
25N

Mislata tanca un nou programa de foment del valencià amb la creació de 30 parelles lingüístiques

L’activitat està pensada per a posar en contacte a veïns que ja parlen valencià amb uns altres que volen aprendre-ho i llançar-se a parlar-ho

Mislata tanca un nou programa de foment del valencià amb la creació de 30 parelles lingüístiques
31/01/2018 -

La Casa de la Dona de Mislata va acollir l’acte de clausura de la segona edició del programa “Voluntariat pel valencià”, una iniciativa de la Regidoria de Promoció del Valencià que pretén fomentar l’ús social de la llengua pròpia a través de la formació de parelles lingüístiques. En l’edició d’enguany, tal com va anunciar ahir la regidora Ana María Julián, s’han format 30 parelles, per la qual cosa des del Consistori estan més que satisfets amb l’acolliment que ha tingut el programa per part de la ciutadania.

Dilluns a la vesprada es van reunir els responsables del programa amb els participants, tant els mentors com els aprenents, per a fer balanç de l’experiència i compartir opinions i suggeriments de cara a futures edicions. L’activitat està pensada per a posar en contacte a veïns que volen aprendre valencià i llançar-se a parlar-ho, amb voluntaris que ja dominen la llengua. La idea és que a través de trobades, la durada de les quals i periodicitat l’acorden els propis interessats, parlen sobre qualsevol tema de conversa que els resulte interessant, sempre que siga en valencià.

En una ciutat on la majoria de la població utilitza el castellà per a comunicar-se, aconseguir el primer any 14 parelles lingüístiques i en esta segona edició 30 és tot un èxit que, com va anunciar la regidora de Promoció del Valencià, és la millor garantia que el programa continuarà realitzant-se en anys successius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 13 =

caixaontinyent
paterna