25n
25N
25N

Mislata tanca el menjador escolar d'estiu amb una festa de disfresses

Mislata tanca el menjador escolar d'estiu amb una festa de disfresses
08/09/2016 -

La volta a l’escola de hui marca un any més l’inici del nou curs, el final de les festes de Mislata i també el de moltes activitats estiuenques, com el menjador escolar que l’Ajuntament obri durant els mesos de juliol i agost en el col·legi El Cid. En esta ocasió, el menjador escolar va tancar la temporada amb una festa de disfresses, una forma més lúdica i divertida que de costum, que respon a l’objectiu municipal de convertir este programa social en una més de les activitats infantils que se celebren en la ciutat.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i els regidors de Benestar Social, Ximo Moreno, i de Joventut, Toni Arenes, van assistir la passada setmana al menjar de final de curs, en la que tant els escolars com els monitors anaven disfressats. Bielsa i Moreno van compartir safata amb els menors i van menjar el mateix que ells: ensalada, pasta i peix. De postres, fruita natural. Després del menjar, Bielsa es va acomiadar dels xics i va anunciar la seua intenció de “seguir evolucionant este programa amb més activitats esportives, més excursions i més festes com esta de disfresses, perquè el més important és eliminar qualsevol diferència entre este menjador social i una altra escola d’estiu”.

Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l’estiu. Ho va fer per primera vegada fa quatre anys, després que els servicis socials detectaren que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills. El que al principi va ser un menjador social d’emergència va ser evolucionant fins a convertir-se hui en dia, explica Bielsa, “en una escola d’estiu més, on garantim a tots els xiquets i xiquetes de Mislata tres menjars al dia, però on també garantim el seu dret a passar-se’l bé en vacacions, com qualsevol xiquet a eixes edats”.

El menjador escolar d’enguany ha seguit el mateix patró que en anys anteriors, encara que incorporant alguns criteris nous per a millorar el servici. Un d’ells era el de les activitats lúdiques, aquelles que pretenen “no estigmatitzar els menors en risc d’exclusió social”, assegura el regidor Ximo Moreno. Així, enguany hi ha hagut castells unflables, festes de l’aigua i fins a una festa de disfresses, i l’objectiu de la regidoria és continuar millorant el servici amb més activitats esportives, excursions pel municipi i visites a la piscina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =