25n
25N
25N

Mislata sorteja les parcel·les dels horts urbans situats entorn del Pou del Quint

Mislata sorteja les parcel·les dels horts urbans situats entorn del Pou del Quint
05/04/2017 -

El centre sociocultural La Fàbrica va acollir ahir el sorteig de les 70 parcel·les adjudicades en la convocatòria pública dels horts urbans situats entorn del Pou del Quint. Els veïns que van optar a una d’aquestes parcel·les per a ús agrícola coneixen des d’ahir la ubicació exacta del seu terreny i a partir de matí podran començar ja a conrear les seues fruites, verdures, hortalisses i fins i tot plantes decoratives, sempre per autoconsum.

El sorteig va estar presidit per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i pels integrants de la comissió gestora que a partir d’ara supervisarà el funcionament dels horts, a més d’intervenir en els possibles conflictes que puguen sorgir entre usuaris, establir horaris o controlar l’ús eficient de l’aigua. Aquesta comissió, les reunions de la qual se celebraran en el Pou del Quint, està formada per José Suay, síndic de la Séquia de Mislata; Julián Martínez, portaveu de la coordinadora d’associacions de veïns; Ángel Olmos, tècnic municipal responsable dels horts urbans; Francisco Herrero, regidor de Serveis Municipals i l’usuari de major edat, un veí de 84 anys.

Els horts urbans naixen amb l’objectiu de preservar l’últim reducte agrícola de Mislata a través d’un projecte que reuneix múltiples avantatges des del punt de vista social, cultural, patrimonial i històric. En paraules de l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “el cultiu de la terra és la millor eina per a transmetre als més xicotets de Mislata que, no fa tant temps, els seus pares o els seus avis es van criar en un poble amb una manera de vida i uns costums molt diferents de les d’ara”.

I és que fa un segle Mislata era una vila de l’horta valenciana, amb un terme municipal envoltat de camps i séquies. Hui, el paisatge de Mislata és eminentment urbà i aquesta és una de les raons per les quals l’Ajuntament ha impulsat aquest projecte, que pretén reconciliar a la ciutat amb el seu passat.

Els horts s’han habilitat entorn de l’emblemàtic Pou del Quint, un edifici centenari rehabilitat recentment. Allí s’ha adequat una superfície de 9.000 metres quadrats per al seu ús agrícola, on els veïns podran ara conrear els seus propis productes.

En el sorteig d’ahir es van adjudicar les primeres 70 parcel·les sol·licitades per la ciutadania i l’alcalde va anunciar que les 30 restants es repartiran en una nova convocatòria, prevista per a després de l’estiu. Els horts expliquen a més amb una parcel·la, de majors dimensions, que es destinarà a ús escolar i que estarà a la disposició dels col·legis i instituts de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 10 =

museo prehistoria
museo prehistoria