25n
25N
25N

Mislata senyalitza els espais públics amb pictogrames per a persones amb autisme

Mislata senyalitza els espais públics amb pictogrames per a persones amb autisme
31/03/2017 -

El diumenge 2 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Autisme i coincidint amb aquesta cita, l’Ajuntament de Mislata iniciarà el dilluns la senyalització amb pictogrames de totes les seues dependències municipals i altres serveis públics, a més de carrers, places i parcs. Les persones amb autisme i altres síndromes i trastorns que afecten el llenguatge utilitzen els pictogrames per a moure’s pel seu entorn, però encara més, els necessiten en els llocs públics perquè la seua comprensió del món siga major.

A partir de la setmana que ve, tots els espais públics de la ciutat estaran senyalitzats amb aquest sistema de comunicació augmentatiu. Com explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “volem que Mislata siga una ciutat inclusiva i integradora, on totes i tots tinguem els mateixos drets i oportunitats, i on ens sentim a gust independentment de les nostres capacitats”.

La regidoria d’Educació ha adquirit els pictogrames d’ARASAAC, el portal Aragonés de la Comunicació Augmentativa i Alternativa, els dibuixos de la qual són en l’actualitat els estàndards més utilitzats per la comunitat educativa. Com explica la regidora, Ana Mª Julián, “ara senyalitzarem col·legis, edificis públics, carrers i parcs, deixant per a una segona fase la participació d’associacions i entitats privades, com els comerciants, que també van sumar-se al projecte col·locant pictogrames en els seus establiments”.

Els sistemes augmentatius i alternatius de comunicació són formes d’expressió diferents del llenguatge escrit i parlat. Gràcies a aquests sistemes, les persones -siguen xiquets, joves, adults o ancians- que per qualsevol causa no han adquirit o han perdut un nivell de parla suficient per a comunicar-se de forma satisfactòria, poden superar els seus problemes de llenguatge. A més, com apunta Ana María Julián, “els pictogrames són molt útils no solament per a xiquets autistes o amb necessitats especials sinó també per a persones majors i persones migrades”.

L’elecció dels pictogrames la realitza un equip de treball format per tècnics municipals, que identifiquen els espais on es col·locaran els pictogrames; professors, logopedes i terapeutes dels col·legis de Mislata, que col·laboren en l’elecció dels dibuixos des d’un punt de vista pedagògic i, finalment, representants de col·lectius de persones amb discapacitat i trastorns del llenguatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 13 =

museo prehistoria