caixa popular

Mislata reurbanitza l'entrada del col·legi Almassil per a millorar la seguretat dels escolars

El nou disseny urbanístic augmenta els espais públics per als vianants i està pensat perquè els xiquets puguen quedar-se a jugar en eixir de classe

Mislata reurbanitza l'entrada del col·legi Almassil per a millorar la seguretat dels escolars
29/11/2017 -

Des de fa uns dies, els 529 xiquets i xiquetes que creuen diàriament les portes del col·legi Almassil per a anar a classe ho fan d’una forma molt més còmoda i segura. I a més, disposen de tot un passeig al llarg de la façana principal del centre, que connecta amb una pista poliesportiva, on poden quedar-se a berenar i a jugar amb els seus companys a l’eixida.

Tot açò ha sigut gràcies al projecte de reurbanització impulsat per l’Ajuntament de Mislata -en el qual ha invertit 65.000€- per a garantir la seguretat en l’entrada del centre escolar, eliminar barreres arquitectòniques i, sobretot, augmentar l’espai per a vianants. És un més dels molts projectes que es realitzen periòdicament per tota la ciutat i que responen, assegura l’alcalde, a un mateix model urbanístic. “Les ciutats més avançades en paisatge urbà i en infraestructures d’ús social tenen clar que els vianants són el més important. I a Mislata seguim eixa línia, recuperant espais per a la ciutadania i construint una ciutat més còmoda i accessible”, explica Carlos Fernández Bielsa.

La principal novetat del disseny urbanístic de l’entorn del col·legi Almassil és l’eliminació de les antigues jardineres en altura que separaven la sobre la calçada. La solució plantejada per l’Ajuntament, explica Teresa Peñarrubia, regidora d’Urbanisme ha consistit a “rebaixar-ho tot al mateix nivell, augmentant considerablement la superfície per als vianants sense perdre en seguretat, ja que s’han instal·lat unes baranes que impedeixen als menors travessar el carrer”. A més de ser més ampli i segur, aquest nou passeig està adaptat a persones amb mobilitat reduïda i compta amb itineraris per a vianants amb discapacitat visual.

L’altre objectiu de l’actuació de l’Ajuntament era l’eliminació d’un carril de circulació limitada que existia entre la vorera del col·legi Almassil i la pista esportiva contigua, pel qual alguns cotxes accedien a l’aparcament públic habilitat en el polígon T, amb el consegüent perill per als escolars. Ara, l’Ajuntament ha convertit en zona de vianants aquesta antiga via i ha creat una zona d’esbarjo, equipada amb nou mobiliari urbà, perquè els escolars i les seues famílies puguen socialitzar i gaudir d’aquest nou espai públic en eixir de classe.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − un =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris