25n
25N
25N

Mislata renova tots els contenidors i inicia la recollida de residus en horari nocturn

Mislata renova tots els contenidors i inicia la recollida de residus en horari nocturn
26/09/2016 -

La municipalització de la recollida de residus de Mislata comença a funcionar. L’empresa pública Nemasa ja ha assumit la gestió i coordinació del servei, i els primers avantatges comencen a notar-se. A més de l’estalvi de més de 400.000 euros a l’any, el projecte del govern de Carlos Fernández Bielsa també tindrà altres conseqüències positives en el servei, com la substitució de tots els contenidors, el condicionament dels camions o la recollida nocturna. A més, s’estrena el projecte pilot de contenidors orgànics, s’incrementen les freqüències de pas en recollida selectiva i s’introdueix, com a novetat, un camió llançadora per a eliminar desbordes.

Nemasa ha començat ja a substituir tots els contenidors de la ciutat. La nova xarxa estarà composta per 600 unitats i mantindrà els colors clàssics per a la recollida selectiva: el groc per a envasos i el blau, per a paper i cartó. A més, el gris serà per a la brossa no orgànica (fracció reste) i s’instal·larà, per primera vegada en l’àrea metropolitana, un cinqué contenidor amb tapa marró en 25 punts per a la recollida de la brossa orgànica. Esta experiència pilot, explica l’alcalde, “era una de les nostres prioritats per a fomentar el reciclatge i estem convençuts que tindrà una gran acceptació”.

Els nous contenidors tenen una estètica més cuidada i integren millor amb l’entorn urbà, robusts i amb una cuidada estètica. A més, la tapa està ara a una altura d’1,25 metres del sòl, amb obertura fàcil i inscripcions en braille, la qual cosa repercuteix en una millora de la seua accessibilitat. En la presentació dels nous contenidors, a més de l’alcalde, han participat les regidores Mª Luisa Martínez i Teresa Peñarrubia, a més del gerent de l’empresa pública, Fernando Díaz.

A més dels contenidors, el nou servei gestionat per Nemasa ofereix altres avantatges, com el canvi de l’actual horari de recollida diürn per un altre que començarà a les 23 hores. Amb aquesta mesura, que ja està en funcionament, es pretén evitar molèsties als veïns i no entorpir la circulació.

Quant a la resta de millores, cal destacar l’increment de les freqüències de recollida, l’increment del nombre de llavats anuals per a cada contenidor i la incorporació d’un nou vehicle, denominat “camió llançadora”, que s’encarregarà d’anar per davant arreplegant els possibles desbordes.

Altres aspectes a tenir en compte són la renovació total dels contenidors per a oli domèstic que existeixen repartits en el municipi, així com dels recipients per a RAEE’S i piles que poden lliurar-se en els centres públics.

L’empresa pública de Mislata ha posat a disposició dels veïns un telèfon perquè els veïns puguen comunicar qualsevol tipus d’incidència relacionada amb el servei, a més dels canals habituals d’incidències que ja existeixen en la web www.nemasa.com i a través de l’app Mislata Info.

Totes estes millores en el servei de recollida de brosses de Mislata han sigut possibles, explica Bielsa, “gràcies a la gestió directa, professional i eficient de Nemasa, que reportarà a més importants beneficis econòmics”. La municipalització suposarà un estalvi per a l’Ajuntament de 431.996,27 € a l’any, ja que l’anterior servei extern tenia un cost anual d’1.012.605,72 € i ara Nemasa ho ha assumit per 580.609,45 €, la qual cosa suposa una reducció de costos del 38%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 8 =