25n
25N
25N

Mislata reivindica un Consell Metropolità de l'Horta que "unisca"

L’Alcalde, Carlos Fernández Bielsa, troba suport a València per a fer una crida a la creació d’aquest òrgan

Mislata reivindica un Consell Metropolità de l'Horta que "unisca"
16/01/2020 -

“És necessari fer una crida a les institucions per a crear el Consell Metropolità de l’Horta“, asseverava Carlos Fernández Bielsa. L’Alcalde de Mislata assenyalava així, després d’una reunió amb la Vicealcaldessa i Regidora d’Urbanisme de València, Sandra Gómez, la necessitat de ‘recuperar’ aquest òrgan, que permetrà avançar en “urbanisme, mobilitat sostenible o qualsevol altra gestió” que “siga necessària abordar des d’un àmbit metropolità“.

Bielsa creu que, amb atenció a la realitat metropolitana de València, que engloba a 45 municipis i concentra quasi dos milions d’habitants -és la tercera aglomeració de persones més gran de l’Estat-, i fins i tot més en qüestions de transport, el Consell Metropolità de l’Horta (CMH) és “necessari“. Una posició que té el suport, a més, del principal municipi d’aquesta àrea. Tant l’actual alcalde de València, Joan Ribó, com la candidata socialista llavors, Sandra Gómez -ara vicealcaldessa-, van manifestar en campanya la seua aposta per recuperar aquest organisme “dilapidat” pel PP.

El CMH s’entén com una entitat supramunicipal -abans de la seua dissolució en 1999 comprenia 30 ajuntaments-, els representants dels quals es trien per democràcia indirecta, que aborda temes diversos que repercuteixen en aquests municipis. Un exemple d’això, com assenyala Bielsa, és el transport metropolità. “No és possible que hui dia els municipis de l’àrea metropolitana no compartisquen el mateix sistema de bicicleta pública de lloguer que València”, va asseverar. El Cap i Casal, sense haver d’eixir a la carretera, està connectat amb multitud de municipis, com Mislata, Quart de Poblet, Manises, Xirivella, Sedaví, Benetússer, Alfafar, Catarroja, Albal, Burjassot, Paterna…

“Burrada”

El CMH pot abordar temes amplis com la gestió de residus sòlids, bombers o el sistema d’aigua potable; aquells elements que, pel creixement de les poblacions, té lògica tractar des d’un punt de vista metropolità. Bielsa creu que s’ha de recuperar aquest Consell que el PP “va eliminar per interessos polítics”, perquè el seu tancament en 1999 va estar embolicat entre grans discrepàncies de la Generalitat, governada pel PP de Zaplana, i els municipis, la majoria amb alcaldies socialistes. “Necessitem que existisca un òrgan que s’encarregue d’unir, no d’alçar murs. Cal tirar-los, generar debat i unions que permeten millorar la vida de la gent”, va apuntar Bielsa.

L’alcalde de València va arribar a qualificar de “burrada” no disposar d’aquest òrgan per a tractar problemes comuns, com tenen “totes les regions europees”. Gómez va destacar el paper de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, que tracta d’abordar la connectivitat des d’un punt de vista comú, però assenyala la necessitat d’un òrgan que s’amplie a altres qüestions. Els problemes comuns, va assenyalar Bielsa, no han d’abordar-se només “de creus cap a dins“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + vint =

ccccinema
activem alfafar