25n
Orgull
Orgull

Mislata rep 2 milions d'euros per a la regeneració urbana

El programa d’actuació Mislata Rehabilita i Regenera aspira a renovar alguns carrers com Hernán Cortés, Picanya, Maestro Serrano i la Plaça d’Ortega y Gasset

Mislata rep 2 milions d'euros per a la regeneració urbana
03/08/2021 -

El consistori va posar en marxa el programa d’actuació Rehabilita i Regenera per a defensar l’accés a un habitatge digne, amb la renovació urbana com a instrument per a millorar la vida en els barris i millorar l’eficiència energètica dels edificis.

Tot sobre la base dels criteris de creixement sostenible fonamentats en l’Agenda 2030 d’Europa, que vetlla per la igualtat i la transformació de les ciutats amb nous criteris socials.

Hui, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat ha donat a conéixer els municipis beneficiaris del programa ARRUR (Foment de la Regeneració Urbana i Rural) mitjançant el qual Mislata es converteix en una de les quatre ciutats amb dotació sobre la base de les intervencions proposades.

En aquest cas rebrà un finançament d’1.582.807 euros del Govern d’Espanya, 417.192 euros de la Generalitat, i el mateix consistori aportarà altres 367.710 euros per a promoure un desenvolupament eficient de barris en línia amb els fons europeus.

Així mateix, 270 habitatges particulars aportaran una quantia al programa per a rebre subvenció en qüestions com a canvis de fusteries o rehabilitació de façanes molt degradades.

Els edificis privats beneficiaris del programa formen part de la base de dades del Visor d’Espais Urbans Sensibles de la Generalitat, i les seues comunitats de propietaris ja havien sol·licitat un informe d’avaluació d’edificis, una cosa a la qual estan obligats tots els immobles de més de 50 anys.

El projecte de Mislata entorn de la regeneració urbana va acompanyat d’importants mesures socials i ambientals de les quals els mateixos veïns i veïnes van prendre partit en reunions de participació ciutadana, que van establir les bases d’acció d’aquest ARRU discontinu, que millorarà l’entorn dels carrers de dos barris (El Quint, i Nou amb la plaça Ortega y Gasset).

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “és una excel·lent notícia perquè aquesta dotació extraordinària ens permetrà continuar treballant en la línia de recuperar espais públics, dignificar els barris i els seus habitatges, dotar d’ajudes per a la rehabilitació d’edificis i teixits urbans degradats, o que tenen mancances en qüestions tan importants com l’accessibilitat, l’accés a aigua calenta, o l’eficiència energètica de les façanes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + disset =