25n
25N
25N

Mislata conjumina tots els programes juvenils per a instituts amb 'Valoracció'

El projecte fomenta diferents valors, com el respecte al medi ambient, la igualtat o la inclusió social

Mislata conjumina tots els programes juvenils per a instituts amb 'Valoracció'
29/10/2019 -

El programa ‘Valoracció’ és un projecte d’educació en valors que es realitza des de la regidoria de Joventut en els centres d’educació secundària de Mislata. Aquest programa dirigit als i les joves dels instituts, té com a fi agrupar totes les accions dirigides a la joventut que es realitzen des de diferents àmbits.

Des de la regidoria s’entén que l’educació de la joventut és una responsabilitat compartida entre les diferents institucions i entitats socials, i per això llancen una nova edició del projecte. L’objectiu és facilitar un banc de recursos als centres educatius per a treballar temes d’igualtat, solidaritat, medi ambient, salut o inclusió, entre altres.

Les diferents accions es desenvolupen durant tot el curs escolar amb els cinc instituts de secundària i, després d’experiències puntuals en edicions anteriors, enguany també s’implementarà el programa en el CIFPM, l’institut de Formació Professional. La setmana passada, el regidor de Joventut, Martín Pérez, es reunia amb els vicedirectors i els orientadors dels centres per a explicar-los el projecte i recollir les seues propostes. “Ens plantegem com a objectiu contribuir a fer que els i les joves aprenguen a conviure i a formar part de la societat democràtica, a impulsar la seua autonomia, la seua realització personal i la seua consciència crítica”, explicava Pérez.

A més, el projecte contempla una altra sèrie de propòsits com són els d’impulsar accions de participació, fomentar hàbits saludables, estimular l’interés per l’art i la cultura, educar en la responsabilitat mediambiental o articular estratègies per a arrelar relacions socials i interpersonals basades en el respecte a la diversitat i la igualtat. El programa s’estructura en tres grans àrees: salut i sensibilització, participació ciutadana i cultura.

Entre l’ampli nombre d’activitats es troben visites a les exposicions de la Regidoria de Promoció del Valencià, les xarrades i tallers en matèria d’Igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, el foment de l’associacionisme dut a terme entre la Regidoria de Joventut i el Consell de la Joventut de Mislata o les diferents accions que es duen a terme per la mateixa regidoria de Joventut com són els Premis de Literatura Breu o el Programa de Corresponsals en els instituts.

Aquest programa de Joventut ja va ser premiat en 2017 per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en la categoria de ‘Cultura, Normalització Lingüística i Joventut’, i any rere any ofereix un programa d’accions més ampli i millorat en el qual cada vegada més joves participen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 10 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus