Mislata, primer municipi d'Espanya a aconseguir el certificat de qualitat d'AENOR d'accessibilitat

L'entitat de certificació lliura a l'Ajuntament el seu segell per l'adaptació dels carrers i places a persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional

Guardar

entrega-sello-de-calidad-aenor-accesibilidad-1
entrega-sello-de-calidad-aenor-accesibilidad-1

En els últims anys, tots els projectes d'urbanització que s'executen a Mislata, així com qualsevol acció puntual que realitzen les brigades municipals, tenen una prioritat comuna: l'accessibilitat. L'obstinació per fer de Mislata una ciutat més còmoda i més habitable ha fet que l'accessibilitat siga hui una de les grans prioritats del govern municipal i un dels trets distintius de tots els seus carrers i places, adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i altres diversitats funcionals.

Esta aposta municipal li ha servit a l'Ajuntament de Mislata per a obtenir el "Certificat de Sistema de Gestió d'Accessibilitat Universal", el segell de qualitat d’AENOR en matèria d'accessibilitat del mitjà físic, convertint-se així en el primer municipi de tota Espanya a aconseguir-ho. El lliurament del reconeixement es va celebrar ahir en el centre sociocultural La Fàbrica, un acte al que van assistir representants d'associacions veïnals i de col·lectius de persones amb diversitat funcional, tots ells representats en la comissió d'accessibilitat.

El director d’AENOR a la Comunitat Valenciana, Salvador Ibáñez, va fer lliurament del segell a l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, que durant la seua intervenció es va mostrar orgullós que Mislata siga pionera en matèria d'accessibilitat i va assegurar que el certificat "és un èxit col·lectiu, fruit de molts anys de treball, i la constatació que estem construint una ciutat on tots i totes ens sentim a gust i ens movem amb comoditat i seguretat, independentment de les nostres capacitats".

L'alcalde va reiterar el seu compromís de seguir fent de l'accessibilitat urbanística una eina d'inclusió social i va assegurar que el certificat "és una al·licient per a seguir treballant en la mateixa línia, amb la imprescindible participació ciutadana i donant veu als representants de les associacions que aglutinen a les persones amb mobilitat reduïda a Mislata".

En una ciutat eminentment urbana, amb poc més de dos quilòmetres quadrats i amb una alta densitat de població, el disseny urbanístic dels espais públics no és una qüestió baladí. Així almenys ho entén el govern municipal, que prioritza l'accessibilitat per sobre de qualsevol altre aspecte a l'hora de dissenyar els carrers i places, de triar els paviments, de senyalitzar el tràfic o de gestionar les places d'estacionament.

L'Ajuntament de Mislata va sol·licitar fa uns mesos a AENOR la certificació de l'accessibilitat en el mig físic, és a dir, en els carrers, places i parcs de la ciutat, i després d'una exhaustiva auditoria ahir es va fer efectiva la bona notícia: el primer segell de qualitat sobre esta matèria que es concedix en tot el país.

Destacats