25n
25N
25N

Mislata premia als guanyadors juvenils de Literatura Breu

Mislata premia als guanyadors juvenils de Literatura Breu
08/10/2019 -

La XXV edició dels Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata ja té guanyadors, o millor dit, guanyadores, ja que en l’edició d’enguany cal destacar que tots els premis han recaigut en textos escrits per joves escriptores. Un jurat compost per professionals del món de la literatura ha triat els relats més destacats d’aquest certamen, l’objectiu principal del qual és el de fomentar l’escriptura entre els més joves. De fet, el certamen està dirigit a joves autors o autores residents a la Comunitat Valenciana amb edats compreses entre els 12 i els 20 anys.

L’acte de lliurament dels premis, al qual van assistir l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i Martín Pérez Leal, regidor de Joventut, es va celebrar en el Centre Jove del Mercat i, a més de presentar a les guanyadores i el llibre que recull els seus relats, Set minuts i mig, es va realitzar una lectura dramatitzada de les obres per les mateixes autores. Tot l’esdeveniment va estar amenitzat per la música en directe del grup alcoià Júlia, que va actuar en format acústic.

El certamen entrega un total de set premis, dividits en diverses categories. En la categoria de narrativa en castellà, el jurat ha seleccionat l’obra Retalls d’Andrea Ixchel Martínez Marcos. El premi de la narrativa en valencià ha recaigut en María Luisa Muñoz Romero, per la seua obra Viatge a l’Atlàntida. Quant a les categories de poesia, en castellà ha sigut premiada l’obra Versos d’una poeta visca per a una societat morta, de María Cuesta Martín, i en valencià, Nuria Nácher Soler ha aconseguit el premi per la seua obra Repte dels 100 dies.

Els Premis Juvenils de Literatura Breu també premien la participació dels escriptors més joves de Mislata, per la qual cosa estableixen un premi específic per als joves del municipi, la guanyadora del qual ha sigut Mar Canales Soto per l’obra Habitació en silenci. A més, el certamen inclou també el premi Autor Jove per a participants de 12 i 15 anys, que en aquesta edició ha guanyat l’obra La veu del silenci de María Carnacea Mena. Quant a l’última de les categories, la de Jurado Jove, el premi ha recaigut en Alicia Soria Salvador per l’obra Set minuts i mig, text que dóna també títol al llibre recopilatori.

Cadascuna de les guanyadores va rebre el seu corresponent premi econòmic. Però a part de la dotació econòmica, l’important és que, com manifestava Martín Pérez, “els guanyadors i guanyadores dels Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata tenen l’honor de veure les seues obres publicades en un llibre, i això també serveix d’impuls perquè no abandonen l’escriptura”. I per això en l’acte també es va presentar Set minuts i mig, el llibre editat per l’Ajuntament de Mislata i Edicions Bromera que recull tots els relats guanyadors.

Aquests Premis Juvenils de Literatura Breu, amb els seus 25 anys, ja són un dels concursos literaris amb més trajectòria de tota Espanya. Bielsa, en la seua intervenció, va recordar que Mislata va ser pionera a incentivar la creació literària per a joves i que hui “som líders en projectes destinats a obrir la cultura més enllà dels escenaris habituals”. “És important animar als i les joves a escriure, a elaborar relats i poesies on manifesten els seus pensaments, inquietuds i sentiments, i si aquesta convocatòria pot significar un estímul perquè facen el pas de fer-ho haurem complit amb l’objectiu principal d’aquests premis”, concloïa l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =