25n
25N
25N

Mislata lliura les seues distincions al Dr. Mir, la jove Marta García i la Coral Ramón Ibars amb motiu del 9 d'octubre

Mislata lliura les seues distincions al Dr. Mir, la jove Marta García i la Coral Ramón Ibars amb motiu del 9 d'octubre
10/10/2016 -

L’Ajuntament de Mislata ha celebrat este diumenge un ple extraordinari per a lliurar les distincions del 9 d’octubre, un reconeixement a destacades persones o col·lectius de Mislata que en els seus àmbits o disciplines han contribuït a fer del municipi un referent. Davant un saló de plens abarrotat de públic, han arreplegat la seua distinció el doctor José Mir Pallardó, una eminència en el camp de la cirurgia i el trasplantament hepàtic; la jove ajedrecista Marta García, quatre vegades campiona d’Espanya i recent subcampiona d’Europa i la Coral Ramón Ibars, que celebra enguany el seu XXV aniversari.

Abans del lliurament de les distincions, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha pronunciat el tradicional discurs del 9 d’octubre, un missatge sempre reivindicatiu i carregat de contingut polític amb el qual cada any es dirigeix a la ciutadania de Mislata. En esta ocasió, Bielsa ha centrat el seu discurs a defensar la unió enfront de la confrontació: “És moment d’unir interessos i no de fracturar; és moment d’unir persones i no de separar-les. Amb eixe objectiu hem de treballar i hem de fer-ho amb sentit comú i altura de mires”.

L’alcalde ha defensat el valencianisme en el seu “sentit més pragmàtic”, ha dit que les institucions han de treballar per a crear una imatge més encertada del que som els valencians, allunyada de la mala reputació d’èpoques passades. Així, sense oblidar-nos del passat, ha dit, “hem de mirar al futur, perquè sense futur no serem res. I ara és temps de construir-ho ‘tots a una veu'”.

La cultura també ha centrat una part important del seu discurs i, en concret, l’aposta municipal “per recuperar-la i fer-la accessible a totes les persones, especialment als quals no tenen oportunitat d’acostar-se a ella”, posant com a exemples el concurs de teatre “Vila de Mislata”, el festival d’arts escèniques MAC o la recentment recuperada Biennal d’art contemporani Miquel Navarro.

Bielsa ha volgut tancar el discurs del 9 d’octubre d’enguany amb una cita de 1276, inclosa en el testament del Rei Jaume I, que al seu judici ha de donar forces per a construir polítiques per a les persones: “Ameu i protegiu totes les persones i el poble; Feu regnar la justícia i vetlleu perquè els grans no oprimisquen els menuts”.

DISTINCIONS 9 D’OCTUBRE

Després del discurs s’han lliurat les distincions en un abarrotat saló de plens de la Casa Consistorial.

La primera a rebre-ho ha sigut Marta García, una jove de Mislata que ha deixat de ser una promesa dels escacs per a confirmar-se com un dels majors talents nacionals d’este esport. Des de ben petitona està acostumada a competir al màxim nivell i ja ha sigut quatre vegades campiona d’Espanya en diferents categories per edats. Enguany, a més del títol nacional, Marta ha aconseguit a Praga el subcampionat d’Europa sub-16.

De les distincions d’enguany hi havia una que es lliurava a tot un col·lectiu, la Coral Ramón Ibars, que enguany celebra la seua 25º aniversari i el Consistori ha volgut reconéixer-li la seua contribució a la difusió de la cultura i del cant polifònic. Encara que el premi ho ha arreplegat el seu president, en el ple d’aquest matí estaven presents tota la formació musical, que fins i tot en finalitzar el ple han pogut interpretar una obra en el mateix saló de plens.

L’última distinció era para un dels veïns més volguts, respectats i admirats de Mislata. José Mir Pallardó és un professional de la medicina amb una dilatada i respectada trajectòria professional. Va dirigir durant molts anys la Unitat de Cirurgia i Trasplantament Hepàtic de l’Hospital La Fe, un àmbit en el qual va ser pioner. Al gener de 1991 va realitzar el primer trasplante hepàtic a la Comunitat Valenciana i l’any 2000, l’Hospital La Fe ja s’havia convertit en un dels referents europeus d’aquesta especialitat, amb més d’un centenar de trasplantaments a l’any.

José Mir ha rebut nombrosos reconeixements, com la Medalla del Ministeri de Sanitat al Mèrit Civil, la “Més Alta Distinció” de la Generalitat en 2003 i fins i tot ha estat nominat per al Premi ‘Príncep d’Astúries’. A Mislata ja té un carrer amb el seu nom i avui ha rebut el reconeixement que li faltava, la Distinció 9 d’octubre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 11 =

museo prehistoria