caixa popular

Mislata intensifica les fumigacions per a espantar als mosquits del llit del Túria

L’alcalde exigeix al Comissionat de l’Àrea de Salut de Manises que fumigue les instal·lacions de l’Hospital Militar

Mislata intensifica les fumigacions per a espantar als mosquits del llit del Túria
15/09/2017 -

La Confederació Hidrogràfica de Xúquer està executant durant estos dies un projecte de neteja del llit del Turia, que consisteix en l’eliminació de les canyes i la resta de vegetació acumulada durant anys en el riu. Estos treballs, que tenen com a objectiu prevenir inundacions, estan provocant el desplaçament dels insectes que fins ara es refugiaven entre la mala herba del riu, una circumstància que ha posat en alerta a l’Ajuntament de Mislata, que no està disposat a permetre que els mosquits s’instal·len en la ciutat.

Tot i que des de maig fins a octubre s’intensifiquen sempre les fumigacions per a prevenir l’aparició de mosquits i altres insectes a causa de les altes temperatures del període estival, la neteja del llit del riu Turia ha motivat la posada en marxa d’un dispositiu especial. Com explica la regidora de Sanitat, Mayka Tarín, “durant tota esta setmana hem realitzat un tractament de xoc en zones enjardinades, en la xarxa de clavegueram i altres llocs on puga quedar aigua estancada que facilite la reproducció de les larves dels insectes”.

Les fumigacions específiques s’han estès per tots els parcs i zones verdes de Mislata, així com en descampats i àrees preurbanes de l’entorn de la Canaleta, les pistes poliesportives, el Quint II o la sèquia de Favara. La segona fase del tractament s’ha realitzat en el propi casc urbà, amb la desinfecció d’embornals, jardins i qualsevol altra zona susceptible de donar cobertura als mosquits. A més, de forma extraordinària, s’han realitzat tractaments preventius també en edificis i dependències municipals, centres educatius i locals d’ús social.

L’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Mislata, a través dels centres de salut, ha tingut coneixement de diversos casos de picades a l’interior de l’Hospital Militar, on el Consistori no pot actuar perquè és competència de l’empresa privada que gestiona l’àrea de salut de Manises. És per açò que el govern de Carlos Fernández Bielsa ha exigit per escrit al Comissionat de l’Àrea de Salut de Manises que fumigue de forma immediata les instal·lacions de l’antic Hospital Militar, tant els edificis que presten servei assistencial com en les àmplies zones enjardinades que alberga el complex sanitari.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats