25n
25N
25N

Mislata inicia les seues festes patronals amb la "passejà" del Crist

Mislata inicia les seues festes patronals amb la "passejà" del Crist
22/08/2016 -

Les festes de Mislata van arrancar el passat divendres amb la “passejà” del Crist i es prolongaran fins al pròxim 4 de setembre. Durant estos primers dies seran les clavaries que porten el nom dels dos patrons de Mislata – Santíssim Crist de la Fe i la Mare de Déu dels Àngels- els que complisquen amb la tradició d’organitzar les cites més arrelades del programa festiu, tant lúdiques com religioses.

Enguany els clavaris del Crist han introduït com a novetat una iniciativa que pretenen institucionalitzar en anys venidors i que consisteix a homenatjar algun destacat veí amb la tradicional “passejà” de la imatge del patró. La idea de la clavaria consisteix a traslladar la imatge al matí fins casa de l’homenatjat, on roman exposat durant tot el dia en un altar enjardinat que han preparat per a l’ocasió.

En este primer any el veí de Mislata que ha tingut l’honor de rebre este reconeixement ha sigut l’artista Miquel Navarro. I fins al seu domicili particular, ubicat en ple cor del barri de la Moreria de Mislata, han traslladat este divendres la imatge del Crist els clavaris. Allí han sigut rebuts per Navarro, el mislater més universal, i des d’allí van partir en la tradicional “passejà”, una cercavila que va servir per a portar de volta al Crist fins a l’església, acompanyat pels clavaris, que van llançar coets de luxe per a obrir pas al patró.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =