caixa popular

Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització

El termini de sol·licituds és del 17 al 24 de maig i amb aquesta xarrada l’Ajuntament pretén que tots els veïns concórreguen al procés en igualtat de condicions

Mislata informa a les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització
08/05/2018 -

Dijous que ve 17 de maig arranca el termini en el qual les famílies amb fills i filles nascuts en 2015 tenen la possibilitat, que no l’obligació, d’escolaritzar-los per primera vegada. L’elecció del millor col·legi per als xicotets no és qüestió menor i hi ha molts factors que influeixen en les possibilitats d’aconseguir una plaça en el centre desitjat.

De cara al pròxim curs, a Mislata hi haurà més de 350 xiquets i xiquetes en aquesta situació -al voltant del 90% s’escolaritzaran en la ciutat- i per a informar a les seues famílies de tots els detalls que han de tindre en compte en aquest procés, l’Ajuntament de Mislata les va convocar ahir a la vesprada a una reunió en el Centre Cultural. A aquesta cita també estaven convidades les famílies que, encara tenint ja escolaritzats als seus fills o filles, volen sol·licitar un canvi de centre.

La regidora d’Educació, Ana María Julián, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als pares i mares que van omplir el teatre de Mislata i el tècnic municipal d’Educació, José Manuel Ortiz, l’encarregat d’explicar-los tot el que han de saber abans de presentar la seua sol·licitud d’escolarització. A més, aquesta cita serveix perquè l’Ajuntament resolga a les famílies qualsevol tipus de dubte referent al procés i als propis centres, com el tipus de jornada que han escollit o els plans plurilingües que ofereixen al seu alumnat.

Quan un centre escolar rep més sol·licituds que places ofereix, la Conselleria estableix un sistema de baremación seguint el criteri de concurrència. Els mèrits que més puntuen són els de tindre germans en el centre i pertànyer a la zona del col·legi sol·licitat -Mislata està dividida en dos zones-. A més, també donen punts altres circumstàncies, com el fet de ser família nombrosa o família monoparental, el nivell de renda o si hi ha persones amb discapacitat en la unitat familiar.

Des de l’Ajuntament es recomana a les famílies informar-se prèviament dels recursos educatius que ofereix cada centre per a decidir quin és el més idoni per als seus fills. Alguns serveis com els de pedagogia terapèutica o logopèdia estan generalitzats en tots els col·legis de Mislata, però hi ha uns altres que no, com els professionals per a atendre a xiquets amb necessitats educatives especials. A Mislata, el Maestro Serrano està especialitzat en l’atenció de menors amb discapacitat auditiva, l’Ausiàs March en discapacitat motora i El Cid, Gregorio Mayans i Maestro Serrano en xiquets amb trastorns greus de comunicació.

Per aquest motiu, tots els col·legis públics i privats concertats de Mislata estan organitzant des de hui i fins al pròxim dia 16 de maig jornades de portes obertes per a explicar els seus models educatius. L’objectiu no és un altre que informar a les famílies perquè tinguen un millor criteri a l’hora de triar el col·legi més adequat per als seus fills. Tota la informació relativa al procés d’escolarització està a la disposició de qualsevol veí en la web municipal mislata.es.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris