25n
25N
25N

Mislata fa sostenible el xiclet

Mislata fa sostenible el xiclet
12/02/2020 -

La ciutat de Mislata compta des de hui als seus carrers i places amb uns recipients redons i d’un vistós colorit destinats a la recollida de xiclets per al seu posterior reciclatge. En concret, unes 50 unitats d’aquests depòsits per a reciclar gomes de mastegar s’han instal·lat en punts clau, com a places, passejos i parcs infantils, així com als voltants de col·legis i edificis públics. D’aquesta forma, Mislata es converteix en un dels municipis pioners de la província a posar en marxa aquest servei.

Aquesta iniciativa de l’equip de govern i de l’empresa pública Nemasa forma part d’una nova campanya municipal de caràcter ambiental i sanitari sota el títol de “Ajuda’ns a véncer el xiclet”, i que han presentat aquest matí a peu de carrer l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la vicealcaldessa i regidora de Medi Ambient, M. Luisa Martínez Mora, acompanyats del gerent de Nemasa, Fernando Díaz, i del personal de l’empresa Gumy, els qui gestionen el servei.

Bielsa ha manifestat la importància de posar en marxa projectes com aquest, basats en una economia circular, “ja que d’una banda conscienciem a la ciutadania i aconseguim una ciutat més neta, i amb això també estalviem despeses, i per una altra contribuïm a cura del medi ambient, col·laborant així amb el nostre planeta. A més, per a tancar el cercle, al reciclatge se li ofereix una segona vida en forma, per exemple, de mobiliari urbà”.

La instal·lació dels recipients Gumy anirà acompanyada d’una campanya d’informació i conscienciació durant els pròxims mesos. Els xiclets en el sòl, a l’ésser una goma, tenen un procés de degradació molt complex i tarden entre 5 i 10 anys a desintegrar-se per complet. “Amb una reeducació i conscienciació ciutadana adequada, podrien reduir-se en gran manera aquests mals hàbits o conductes de tirar els xiclets al sòl, i d’aquesta forma, entre totes i tots, millorar la nostra ciutat”, afirma Bielsa.

Amb aquest servei, Mislata continua apostant per iniciatives per a millorar l’entorn urbà i col·laborar amb el medi ambient i una millor neteja viària, com ja va ocórrer amb el projecte pioner de l’ADN caní o el repartiment d’ampolletes per a netejar les miccions al carrer de les mascotes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 3 =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus