25n
25N
25N

Mislata garanteix el benestar social davant la COVID-19

Mislata garanteix el benestar social davant la COVID-19
16/04/2020 -

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma provocada per la crisi sanitària de la COVID-19, són moltes les mesures que el govern municipal ha posat en marxa per a pal·liar les conseqüències que aquesta crisi està provocant a tots els nivells. Des del primer moment, la prioritat ha estat atendre els sectors i a les persones més vulnerables i necessitades i que, en moments com aquests, veuen encara més agreujada la seua situació. Per aquesta raó, des de l’inici, hi ha oberts uns nous canals d’atenció ciutadana per a casos d’emergència.

Però, a més, a totes les mesures de caràcter social, s’han sumat iniciatives solidàries, mesures extraordinàries de neteja i desinfecció, o d’assessorament a determinats sectors, entre altres.

Des de Serveis Socials, s’han reforçat i ampliat programes municipals que ja s’havien dut a terme, com els serveis d’atenció domiciliària a majors o a persones amb dependència reconeguda. S’ha posat en marxa el programa especial “Menjar a casa” amb l’objectiu de minimitzar els efectes de la crisi en les persones que més el necessiten, inclosos els menors de famílies en risc d’exclusió social que eren beneficiaris de les beques de menjador social i ara reben els aliments directament a les seues cases. D’altra banda, al voltant de 40 tones d’aliments i productes d’higiene i neteja s’han repartit a unes 500 famílies vulnerables.

El col·lectiu de persones majors ha estat també una de les prioritats del consistori. Són més de 10.000 a la ciutat de Mislata i amb totes elles s’ha contactat telefònicament per a esbrinar el seu estat i oferir-los, per si el necessiten, tots els serveis que poden sol·licitar, com el de compra de menjar i medicaments i el lliurament en els seus domicilis.

L’Ajuntament de Mislata ha posat en marxa també un servei transversal d’atenció psicològica via telefònica, amb l’objectiu d’ajudar a totes aquelles persones que necessiten suport per a afrontar i gestionar aquesta situació extraordinària. Psicòlegs i tècnics municipals de diferents àrees estan a l’altre costat del telèfon per a atendre a totes les persones que el necessiten i oferir-los estratègies d’autoajuda.

Molt bona resposta entre la ciutadania han tingut dues iniciatives municipals solidàries. Una nodrida xarxa de voluntàries i voluntaris han confeccionat 3.000 màscares de protecció per a grups vulnerables i 10.000 bates d’un sol ús per a personal sanitari de centres de salut i hospitals.

Un dels sectors més afectats en aquests moments és sens dubte el sector laboral i empresarial, i per a donar resposta a totes les demandes i dubtes sorgits, s’ha posat en marxa l’OACE, Oficina d’Atenció al Comerç i a l’Ocupació; un servei que informa, assessora i assisteix en matèria laboral i empresarial a tot el teixit econòmic i comercial de Mislata.

El treball de l’empresa pública Nemasa, encarregada de la gestió de neteja viària, està sent també clau en aquests dies, intensificant encara més si cap a les tasques de neteja i desinfecció als carrers, amb l’objectiu de garantir la seguretat de tota la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + huit =