Mislata forma en igualtat a tota la plantilla de personal

La primera sessió s’ha impartit al cos de la Policia Local

Mislata forma en igualtat a tota la plantilla de personal
03/10/2018 -

En el Ple Municipal del passat mes d’abril s’aprovava el “I Pla Municipal d’Igualtat de Mislata”, amb vigència per a quatre anys (2018 – 2021). Amb la finalitat d’aconseguir una igualtat efectiva en tots els àmbits, el Pla té dos vessants. Una a nivell intern, la qual cosa seria un Pla d’Igualtat de Mislata com a empresa, dirigida a tota la plantilla municipal; i una altra a nivell general, la qual cosa seria el Pla d’Igualtat de Mislata com a poble, dirigida a tota la ciutadania i associacions de la ciutat.

En este primer any d’implantació del Pla, l’acció més destacada és la formació dels treballadors i treballadores municipals que rebran cursos de formació bàsica. La formació gira entorn de conceptes bàsics en matèria d’igualtat d’oportunitats, igualtat de gènere i polítiques inclusives. Esta primera formació bàsica s’anirà completant, a més, amb especialitats formatives més concretes vinculades amb l’accés a l’ocupació, la prevenció de situacions d’assetjament sexual o assetjament moral, la prevenció de la violència de gènere i el coneixement de les actuacions que es desenvolupen a nivell municipal per incidir sobre ella, i també es treballarà en matèria de conciliació i de comunicació i llenguatge inclusiu.

Hui s’ha realitzat la primera sessió de formació que ha tingut com a protagonistes als i les agents de la Policia local, i a la qual han acudit l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª Luisa Martínez Mora, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Carmen Lapeña. Bielsa ha manifestat el seu desig que el Pla d’Igualtat de Mislata “ajude, a poc a poc, a canviar el model social, a educar en valors d’igualtat de gènere i a defensar l’equitat de drets laborals, i, d’esta manera, poder seguir avançant cap al progrés social”. Al que ha afegit: “Hem decidit precisament que este ambiciós Pla en Igualtat s’iniciés amb una potent acció formativa en la nostra Policia Local. Sumar en una mateixa acció els valors lligats a la igualtat i a la seguretat representa precisament una forma d’entendre l’acció política, una manera d’actuar que compartim”.

Per estos cursos, de tres hores de durada, aniran passant les 250 persones que componen la plantilla municipal, entre els mesos d’octubre a desembre. Precisament s’han iniciat hui amb el cos de la Policia Local per ser un dels col·lectius més nombrosos. Al voltant de cinquanta agents han rebut la formació bàsica de sensibilització en igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + huit =

sagunt a escena 2019
turismo salou