25n
25N
25N

Mislata exposa deu obres d'art contemporani d'artistes de primer nivell que reflexionen sobre la igualtat de gènere

La Biennal “Miquel Navarro” de Mislata inaugura l’edició de 2017 i atorga els seus Premis d’Adquisició -valorats en 7.000 i 6.000€- a Rosalía Banet i Sandra Fernández

Mislata exposa deu obres d'art contemporani d'artistes de primer nivell que reflexionen sobre la igualtat de gènere
04/12/2017 -

La sala d’exposicions del Centre Cultural de Mislata es va omplir el divendres a la vesprada per a assistir a la inauguració de la Biennal Miquel Navarro de Mislata. Este ambiciós projecte cultural de l’Ajuntament de Mislata alterna una edició d’art públic i una altra de sala, que és la d’este 2017, i en tots dos casos aposta per obres d’art contemporani amb un clar compromís social, centrant esta edició en la igualtat de gènere.

El divendres va ser el dia gran d’esta Biennal 2017, una jornada en què es van fer públiques les deu obres d’art seleccionades pel jurat i les obres guanyadores dels dos Premis d’Adquisició, valorades en 7.000 i 6.000 €. L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i l’artista mislater que dóna nom a la Biennal, Miquel Navarro, van ser els encarregats d’anunciar el nom de les dos guanyadores.

El primer premi d’adquisició va ser para Rosalía Banet, una artista madrilenya que va presentar “El banquete hambriento 3”, un oli sobre llenç que narra la vida de dos germanes siameses a través de rituals socials relacionats amb el menjar (aniversari, nadal, berenars i sopars amb amics, etc.). Representa una identitat doble, significa la diferència entre el que la societat ens diu que hem de ser i el que en realitat som i volem ser. Sobre la taula d’este banquet no trobem fruita ni verdura, sinó fragments humans.

El segon premi ha recaigut en un minuciós treball de Sandra Paula Fernández, “Enfermera”, un anunci per paraules de premsa mitjançant el qual l’artista d’Oviedo fa una denúncia a la prostitució i la submissió de la dona. Crida l’atenció per la tècnica, un brodat en punt de creu sobre tela. Forma part del projecte de l’artista “Arte público: la vida no es coser y cantar”, i planteja qüestionar que labors com la costura hagen estat sempre associades al femení, en l’àmbit domèstic, ironitzant sobre la doble moral de la societat.

La mostra la completen altres huit obres seleccionades pel jurat, que rebran també una retribució econòmica per ser exhibides a Mislata durant estos dos mesos. Les seues autores i autors són Gabriela Bettini, Andrea Hauer, Sonia Navarro, Diego Díez, Manuel Antonio Domínguez, Gema Rupérez, María Carbonell i María Gimeno. Romandran en la sala d’exposicions del Centre Cultural de Mislata fins al 31 de gener.

Durant les setmanes d’exposició dels Premis d’Adquisició Biennal de Mislata, la Regidoria de Cultura programarà visites guiades per a grups, que ajuden a comprendre el calat de les obres, el seu compromís social, i la seua relació amb la igualtat de gènere. Segons ha explicat Alba Braça, comissària de la mostra, “el plantejament general ens ha portat a ressaltar tant situacions de desigualtat social, la lluita des de diferents camps que s’està duent a terme en el món, així com la visió més crítica i reflexiva sobre els estereotips de gènere, tant femení, com a masculí”.

Per a l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “mitjançant els premis d’esta Biennal, no solament estem fomentant la creativitat dels artistes amb projecció nacional i enriquint patrimonialment Mislata, sinó que també sumem valors a un projecte molt ambiciós en el qual estem treballant des del govern municipal: el nostre Pla d’Igualtat”. Al que ha afegit que “l’art és una plataforma més des de la qual treballar i fer pedagogia de la igualtat de gènere, i a Mislata estem tan sensibilitzats amb les polítiques d’igualtat com amb el suport rotund a la creació artística i, en general, a la cultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

bombers
bombers
Valencia activa