25n
25N
25N

Mislata és l'únic municipi que ha compensat la reducció de beques de la Diputació amb fons propis

Mislata és l'únic municipi que ha compensat la reducció de beques de la Diputació amb fons propis
16/07/2016 -

De tots els municipis de València que han vist reduït el nombre de beques per a joves per la reestructuració del programa formatiu de la Diputació, Mislata és l’únic que compensat aquesta reducció amb un programa finançat amb fons propis. Ho ha fet amb una nova convocatòria, sota el nom de Mislata et beca, amb la mateixa durada i les mateixes condicions econòmiques que el programa provincial.

L’única diferència és que els 22 joves que es beneficien de la convocatòria municipal faran les pràctiques de l’1 d’agost al 30 de setembre, perquè com explica la portaveu, Mª Luisa Martínez, “hem hagut d’esperar a la resolució definitiva de la convocatòria de la Diputació per llançar la nostra”. Però tant en un programa com en l’altre, els joves faran dos mesos de pràctiques, a raó de 20 hores setmanals, i rebran a canvi una dotació econòmica de 500€ al mes.

“Cal tenir barra per criticar a l’únic govern que ha compensat la reestructuració de les beques de la Diputació amb unes beques pròpies”, explica Martínez, qui assenyala que, malgrat les crítiques del PP, “els joves no són ximples i saben valorar l’esforç econòmic i el treball que suposa llançar aquest segon programa de beques en tan poc espai de temps”. A més, la portaveu municipal recorda al PP que la decisió d’impulsar Mislata et beca és de l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i que la seua única obligació era “el compromís amb els joves de Mislata”.

Sobre el nombre i la distribució de les beques per departaments, Martínez explica que s’ha fet “atenent a les peticions dels tècnics de cada àrea”, que són els qui actuen com a tutors, “també a l’agost, com tots els anys”. A més, la portaveu de l’equip de govern critica que “només algú que no té ni idea de com funciona a Mislata el programa de beques podria qualificar als joves estudiants de mà d’obra barata”.

Durant tota aquesta setmana, l’alcalde ha rebut per separat a tots els joves que s’han incorporat aquest mes a l’Ajuntament. De tots ells ha escoltat les seues impressions després dels primers dies de treball i els ha demanat la seua implicació per “seguir millorant Mislata”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

CCCC
torrent