25n
25N
25N

Mislata lliura més de 7.500 menús diaris a famílies i persones majors sense recursos

El consistori, a més, ha abonat a més de 180 famílies el cost íntegre de la beca municipal de menjador escolar dels mesos de març i abril

Mislata lliura més de 7.500 menús diaris a famílies i persones majors sense recursos
30/04/2020 -

L’Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Benestar Social, va ampliar el mes de març el programa de ‘Menjar a Casa’, establert per a persones majors, i va incorporar a totes les famílies perceptores de la beca de menjador escolar que ofereix als i les menors del municipi.

Després de la comunicació de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern d’Espanya, el consistori es va posar a la feina i va tenir des de l’inici com a premissa que ningú es quedara enrere. D’aquesta manera, una de les primeres mesures del departament de Benestar Social va ser elaborar una llista d’aquells menors que tenen concedida la beca de menjador en els seus respectius col·legis i contractar el lliurament de menús diaris a aquestes famílies. A més, l’ajuntament ha fet l’abonament íntegre del cost de la beca concedit a les famílies perquè, a part d’aquest menú, puguen tenir un ingrés econòmic per a destinar-lo a alimentació.

Aquest menú diari, que consisteix en dos plats, pa i una peça de fruita, és lliurat directament a cadascuna de les persones beneficiàries en el seu propi domicili. D’aquesta forma, la regidoria pretén també que, tant les famílies com les persones majors de Mislata beneficiàries, hagen de fer les mínimes eixides possibles al carrer i així ajudar a frenar la corba entre tots i totes.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha declarat que Mislata “sempre ha estat un municipi que ha apostat per la inclusió social, incrementant les partides del pressupost municipal en l’àrea de Benestar Social”. A més, recorda que Mislata “va ser un dels primers municipis a tenir, en temporades de vacances, els menjadors escolars oberts perquè cap menor passe fam i, davant aquesta situació, hem actuat com esperen els nostres veïns i veïnes, garantint l’alimentació als nostres xiquets i xiquetes”.

L’Ajuntament, que abans d’aquesta situació prestava el servei de ‘Menjar a Casa’ a més de 50 majors, ha incrementat el número de les persones beneficiàries arribant a superar les 70, la qual cosa suposa un increment de més d’un 30% del servei. Un increment provocat per la detecció de casos per part del departament de Benestar Social després de posar en marxa el programa ‘Connectant majors’, que estableix un protocol d’anomenades a totes les persones majors de 65 anys.

Segons el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “l’equip de govern i el personal de la regidoria estan fent un gran esforç perquè cap dels nostres majors i les nostres famílies amb menys recursos es queden enrere. És d’agrair a les famílies que estan complint amb el confinament, però també especialment la gran feina que fan els professionals del departament de Benestar Social, des dels i les conserges, auxiliars administratius, educadores socials, psicòlogues, treballadores socials, tècnics de serveis i equips especialitzats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + quinze =