25n
25N
25N

Mislata entrega les distincions honorífiques en el 9 d'octubre

Mislata entrega les distincions honorífiques en el 9 d'octubre
09/10/2019 -

Amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, l’Ajuntament de Mislata ha entregat les distincions honorífiques que premien la labor realitzada per persones o col·lectius de Mislata, que en els seus àmbits o disciplines han contribuït a fer del municipi un referent. Els guardonats d’enguany han sigut l’Associació Cultural Andalusa, l’Escola Municipal de Teatre de Mislata (EMTM) i Luis Latorre Torán, president de la Clavaria dels Àngels.

Els esments s’han entregat hui, dia 9 d’Octubre, en un Ple extraordinari convocat a les onze i mitja del matí. L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha sigut l’encarregat d’entregar-los la distinció en un acte que, com és habitual en els últims anys, ha sigut multitudinari.

En el seu discurs, Bielsa ha afirmat que hui “venim ací amb el convenciment i la fermesa institucional amb què manifestem que el 9 d’Octubre no és un dia per a la confrontació, ni la disputa ideològica, és el dia en què totes i tots formem part d’un poble que vol evolucionar i progressar”. Al que ha afegit que “la motivació vital de cadascun de nosaltres ha de ser lluitar per un món millor, fins a l’últim alé”, recordant la frase de Carmen Alborch que justament va ser distingida fa un any per la Generalitat, i va morir pocs dies després.

Després del discurs institucional, l’alcalde ha donat pas a la lectura de les actes amb les quals la Corporació Municipal ha distingit als homenatjats enguany.

Mislata compta amb un nodrit teixit associatiu, sent un dels col·lectius destacats l’Associació Cultural Andalusa, als qui se’ls atorga enguany la distinció en l’àmbit social, pel seu treball continu en defensa de la tradició, la cultura, la participació i la cohesió de moltes famílies amb arrels històriques en pobles i ciutats d’Andalusia que van decidir construir una nova vida a Mislata.

El reconeixement en l’àmbit cultural ha sigut per a l’Escola Municipal de Teatre de Mislata, coincidint amb el seu trenta aniversari. El Consistori reconeix així el treball de l’escola per fomentar i afavorir la creativitat personal i col·lectiva des de les arts escèniques al llarg de les seues tres dècades de trajectòria, fet que l’ha convertida en una referència cultural i juvenil de la ciutat de Mislata.

I la tercera de les distincions honorífiques ha recaigut en la persona de Luis Latorre Torán, qui és president de la Clavaria de Los Angeles. L’Ajuntament ha volgut reconéixer-li així la seua inestimable contribució a la participació social des de l’àmbit de les festes patronals, després de dècades d’una bona faena en defensa dels costums mislaters i com a protagonista, en primera persona, de l’evolució de la ciutat. Latorre ha sigut, precisament, l’encarregat de dedicar unes sentides paraules d’agraïment en nom de tots els guardonats.

Després de finalitzar l’acte de lliurament de les distincions, ha partit des de l’Ajuntament la tradicional processó cívica de la Senyera, en la qual l’emblema de tots els valencians i valencianes ha recorregut els principals carrers del centre de Mislata fins a arribar als jardins de l’Hort de Sendra, on s’ha realitzat un acte d’homenatge protagonitzat per les comissions falleres de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =