25n
25N
25N

Mislata engega el banc d'ADN caní per a perseguir la femta en la via pública

Mislata engega el banc d'ADN caní per a perseguir la femta en la via pública
19/10/2016 -

“Él sí lo haría” és el títol de la campanya d’anàlisi de l’ADN caní amb la qual l’Ajuntament pretén acabar amb els excrements en els carrers de Mislata. Després de moltes accions de conscienciació i de construir pipicans en totes zones del centre urbà, la regidoria de Sanitat de Mislata fa un pas més en la seua batalla contra les caques de gos i ho fa amb un projecte innovador que pretén que siga el definitiu. El subtítol de la campanya no deixa lloc a dubtes sobre quin és la intenció municipal: “No et faces el despistat, et seguirem la pista”.

El Consistori ha decidit plantar-li cara al problema de la femta de gos i analitzarà l’ADN dels excrements que trobe pel carrer per a sancionar posteriorment als amos. Mislata es converteix així en el primer municipi de l’àrea metropolitana juntament amb Alboraia a elaborar un banc genètic de tots els seus cans, a partir d’una senzilla analítica de sang o saliva que els amos de mascotes estan obligats a realitzar, tal com estableix l’Ordenança Municipal de Tinença i Protecció dels Animals Domèstics.

L’Ajuntament ha llançat avui la campanya per a informar a la ciutadania i especialment als propietaris de mascotes de l’obligatorietat d’inscriure als cans en el cens municipal, en cas que encara no ho hagen fet, abans del 31 de desembre de 2016. Una vegada censats, l’Ajuntament els informa del procés que han de seguir i que, com explica la regidora de Sanitat, Maika Tarín, és ben senzill: “simplement han d’acudir a un centre veterinari col·laborador i realitzar, de forma ràpida i senzilla, una extracció de sang. En el cas d’exemplars de xicoteta grandària, s’obté una mostra de saliva”. Esta prova és gratuïta per a tots els cans inscrits en el cens abans de final d’any. Finalitzat aquest termini, serà el propietari qui haja de pagar l’extracció.

La mostra servirà per a poder associar els excrements trobats en la via pública amb l’amo del gos responsable d’esta deposició. El personal de Nemasa que realitza la neteja viària, quan detecte un excrement en el carrer, arreplegarà una mostra i s’enviarà al laboratori. Els seus resultats es confrontaran amb el banc genètic per a determinar amb exactitud el nom del gos i el del seu amo. Perquè el procediment tinga validesa, la Policia Local garantirà en tot moment la cadena de custòdia, des de la recollida fins a la seua arribada al laboratori.

Les sancions van des dels 100 € per orinar en el mobiliari urbà, els 200 € per no arreplegar les deposicions fecals o els 300 € per deixar que els animals orinen o defequen en àrees de jocs infantils.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =

museo prehistoria