25n
25N
25N

Mislata consciencia al veïnat sobre la importància de reciclar els aparells electrònics

La campanya recorre els carrers de la ciutat amb bicicleta informant als ciutadans i arreplegant els xicotets dispositius en desús a canvi d’un regal

Mislata consciencia al veïnat sobre la importància de reciclar els aparells electrònics
02/11/2017 -

L’Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Medi ambient i l’empresa municipal Nemasa, s’ha sumat a la campanya “Recicla els teus aparells” per a informar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar els xicotets aparells elèctrics i electrònics de la llar que ja estan en desús. La iniciativa està organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic i compta amb el suport d’entitats com Ecolec, Ecotic, Ambilamp, Ecoraees i Recyclia.

En totes les llars s’acumulen sovint aparells elèctrics en desús, com a telèfons mòbils, tabletes, planxes, depiladores i xicotets electrodomèstics. I com explica la regidora de Medi ambient, Mª Luisa Martínez Mora, “estos dispositius contenen substàncies perilloses i molt contaminants que s’han de tractar en instal·lacions específiques i amb plenes garanties ambientals”.

A través de dos bici-informadors, la campanya ha recorregut els carrers de Mislata informant als veïns i arreplegant els aparells que els anaven dipositant, amb un itinerari que incloïa les principals places i les avingudes més transitades. Amb este xicotet gest, a més contribuir a la conservació del Medi ambient, els veïns de Mislata que han dipositat algun vell aparell electrònic s’han emportat un regal i una targeta per a participar en el sorteig d’una tableta.

La normativa mediambiental referent al reciclatge d’este tipus d’aparells estableix que els xicotets electrodomèstics de fins a 25 centímetres han de dipositar-se en un punt net. A Mislata, com recorda la regidora Martínez Mora, “existeixen punts nets en tots els edificis i dependències municipals, on els veïns poden deixar estos aparells electrònics i Nemasa els arreplega periòdicament per a traslladar-los a la planta de reciclatge”.

En el cas que medisquen més de 25 cm, cal dipositar-los obligatòriament en un punt net, excepte si es compra un de nou, en este cas la tenda o l’instal·lador estan obligats a fer-se càrrec del seu reciclatge, fins i tot si la compra es realitza per Internet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dos =