25n
25N
25N

Mislata celebra la festivitat del Santíssim Crist de la Fe

Mislata celebra la festivitat del Santíssim Crist de la Fe
30/08/2016 -

Els últims dos dies de les festes patronals de Mislata són els dedicats als patrons de la ciutat, el Santíssim Crist de la Fe i la Mare de Déu dels Ángels. El del Crist es va celebrar el diumenge i durant tot el dia, la clavaria que porta el nom del patró de Mislata organitza distints actes religiosos en el seu honor, com la missa o la processó, a més de la mascletà, que va disparar la Pirotècnia Valenciana en la plaça de la Constitució, on antany es disparaven les mítiques mascletaes de Gori.

Santísimo del Cristo2A les dos i mitja de la vesprada, centenars de veïns es van donar cita en la plaça de la Constitució per a presenciar el tradicional tir de festes. Després d’alguns anys sense disparar en la plaça per les restriccions de les noves normatives que regulen els espectacles pirotècnics, la mascletà del Crist va tornar l’any passat a la seua ubicació original, encara que ara ja amb menys quilos de pólvora que antany. Encara així, les reduïdes dimensions de la plaça van fer que durant uns minuts tremolarà tot el centre de Mislata.

A la vesprada va arribar el torn de la processó del Santíssim Crist. Enguany la imatge del patró va eixir al carrer en el camí dels clavaris del Santíssim Crist dels Afligits de Quart de Poblet, amb els que els de Mislata estan agermanats, i va ser portada a coll pels clavaris del Santíssim Crist de la Fe d’Aldaia. Als de Mislata, en esta ocasió, els tocava presidir la processó junt amb les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa.

Com és tradicional en este dia gran de les festes, les comissions falleres i les cases regionals també van participar en la processó, junt amb els molts feligresos que cada any acudeixen fidels a la cita amb el dia gran del patró. I com és tradicional, la banda de cornetes i tambors de Mislata va obrir la processó i la banda de música del CIM la tancava. A la seua arribada a la porta de l’església, els clavaris van disparar un castell de focs artificials per a tancar la festivitat del Crist.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 4 =