caixa popular

Mislata presenta la biografia del Dr. Mir escrita per Pedro Muelas

Mislata presenta la biografia del Dr. Mir escrita per Pedro Muelas
24/05/2017 -

José Mir Pallardó és un dels veïns més il·lustres de Mislata, un professional de la medicina amb una dilatada i respectada trajectòria professional. El doctor Mir va dirigir durant molts anys la Unitat de Cirurgia i Trasplantament Hepàtic de l’Hospital La Fe, un àmbit en el qual va ser pioner. Al gener de 1991 va realitzar el primer trasplantament hepàtic a la Comunitat Valenciana i l’any 2000, l’Hospital La Fe ja s’havia convertit en un dels referents europeus d’aquesta especialitat, amb més d’un centenar de trasplantaments a l’any.

José Mir ha rebut nombrosos reconeixements, com la Medalla del Ministeri de Sanitat al Mèrit Civil, la ‘Més Alta Distinció’ de la Generalitat en 2003 i fins i tot ha estat nominat per al Premi ‘Príncep d’Astúries’. A Mislata ja té un carrer amb el seu nom i l’any passat va rebre la ‘Distinció 9 d’octubre’.

Dels seus orígens al barri de la Moreria, de la seua infància a Mislata i de la seua dilatada trajectòria professional parla el llibre “Doctor Mir, la passió d’un cirurgià”, una biografia editada per Neopàtria i escrita pel periodista Pedro Muelas, el que fora director del diari Levante-EMV entre 1998 i 2009. El centre sociocultural La Fàbrica va acollir ahir de vesprada la presentació del llibre, un acte al qual va assistir nombrós públic i que va comptar amb la presència del protagonista i l’autor de la biografia, a més de l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i del doctor Ángel Moya, impulsor d’aquest projecte.

En la presentació d’ahir, Mir i Muelas es llançaren elogis mutus. El prestigiós cirurgià va atribuir tot el mèrit de la biografia al periodista, “perquè ha aconseguit ordenar tota la meua vida, que ha sigut molt moguda”, encara que això sí, va reconéixer que “m’ha agradat viure-la així, estic feliç de com m’ha anat i no em penedisc de res”.

El doctor Mir es va mostrar ahir molt satisfet amb el resultat de la seua biografia i va explicar que ha sigut “molt bonic recordar tota la meua infància a Mislata, fins i tot coses que ni tan sols recordava”. I és que Pedro Muelas, com va apuntar ahir el doctor Mir, “té una gran virtut, saber escoltar, i a més ha sabut documentar-se no solament amb els meus testimoniatges sinó amb moltes entrevistes a persones del meu entorn personal i professional”.

El que fora durant més de deu anys director del diari Levante-EMV va explicar ahir que amb aquest llibre “he pogut conéixer el seu món, el de la cirurgia i els trasplantaments, i he pogut parlar amb molts dels trasplantats -en total ha realitzat 1.870 trasplantaments- que gràcies al doctor Mir van tindre una segona oportunitat per a viure”. A més, va confessar Muelas, el llibre també li ha permés conéixer millor Mislata durant els passejos que va donar amb el doctor per la Moreria i recorda que “malgrat ser una eminència mundial, Mir mai ha renunciat a la seua condició de mislater i encara hui manté amb la seua ciutat natal una relació molt íntima”.

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, va ser l’encarregat de presentar el llibre. Va enaltir la figura del doctor Mir, va destacar la seua qualitat humana i va recordar l’orgull que sent la seua ciutat natal per la seua àmplia trajectòria professional en l’àmbit de la cirurgia hepàtica. Bielsa, que fa uns mesos li va imposar la Distinció 9 d’octubre de Mislata, va aprofitar ahir la presentació de la biografia per a anunciar l’inici de l’expedient per a la concessió del títol de ‘Fill predilecte de Mislata’, el màxim reconeixement que pot atorgar l’Ajuntament a un veí i que a Mislata només l’ha rebut l’escultor Miquel Navarro.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats